Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Τριερβελέρ εμπνέεται από την... Ελενορ Ρούσβελτ! - iefimerida.gr

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Τριερβελέρ εμπνέεται από την... Ελενορ Ρούσβελτ!

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελενορ Ρούσβελτ, σύζυγος του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, Φρανκλίνου Ρούσβλελτ, αποτελεί πηγή έμπνευσης για μια άλλη πρώτη κυρία αυτή της... Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, όπως φάνηκε από το πρώτο άρθρο που έγραψε μετά την εκλογή στο ανώτερο αξίωμα της Γαλλίας του συντρόφου της, Φρανσουά Ολάντ.

Η 47χρονη Τριερβελέρ, που εργάζεται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος για το περιοδικό αυτό, έχει καταλήξει σε συμφωνία για να διατηρήσει τη δουλειά της μεταπηδώντας όμως από το πολιτικό ρεπορτάζ στο πολιτιστικό.

Η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ επιθυμεί να εξακολουθήσει να δημοσιογραφεί παρά τη σχέση της με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οπως η ίδια λέει «εμπνέεται» από μία από τις πιο δημοφιλείς Αμερικανίδες του 20ου αιώνα, την 'Ελενορ Ρούσβελτ. «Μια δημοσιογράφος Πρώτη Κυρία δεν είναι κάτι καινούργιο», λέει η ίδια.

Το πρώτο της άρθρο για το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου αποτελεί, ουσιαστικά, μια κριτική του βιβλίου «Eleanor Roosevelt- First Lady and Rebel» (Έλενορ Ρούσβελτ- Πρώτη Κυρία και Επαναστάτρια).

Η Τριερβελέρ, που έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να περιοριστεί στον ρόλο «του δεύτερου βιολιού της Πρώτης Κυρίας», αναφέρθηκε στην κριτική της στην ανεξαρτησία που επέδειξε η αμερικανίδα Πρώτη Κυρία Έλενορ Ρούσβελτ, η οποία αρνήθηκε να ζήσει σιωπηλά στη σκιά του προέδρου Φράνκλιν Ρούσβελτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ