«Η χρεοκοπία δεν είναι ''μπλόφα'' και θα εξαρτηθεί από την πορεία της Ευρωζώνης», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας: «Είναι αυταπάτη ότι η κρίση θα λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί εκεί, το κάθε κράτος ενδιαφέρεται για τον εαυτό του».
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως το ενδεχόμενο εκλογικής – πολιτικής αποδυνάμωσης του κόμματός της « θα αδυνατίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ θα είναι και βούτυρο στο ψωμί εκείνων που σχεδιάζουν την εσωτερική υποτίμηση»
Η κυρία Παπαρήγα πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, μέσα στο λαϊκό κίνημα, και όχι σε μια κυβέρνηση που θα οξύνει τα προβλήματα».
Σχολιάζοντας την πρόσφατη νουθεσία της διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία ανέφερε τη Λετονία ως παράδειγμα προς ... ελληνική μίμηση, η κυρία Παπαρήγα είπε:
«Όσο κι αν μας είναι μισητή η κ. Λαγκάρντ, ως επικεφαλής του οργάνου που εκπροσωπεί και ως πρόσωπο, οφείλουμε να πούμε ότι αυτή είναι η συνταγή του καπιταλισμού για να ξεπερνά την κρίση του, αρχίζει με εσωτερική υποτίμηση και καταστροφή της εργατικής τάξης και ακολουθεί η καταστροφή μέρους του κεφαλαίου με την υποτίμησή του, όπως έγινε και στην Ελλάδα αρχικά με 21% και στη συνέχεια με υποτίμηση 50%»
Ρετιρέ, υπόγεια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε:
«Στο ρετιρέ της πολυκατοικίας θα είναι μερικά κράτη, και στο τρίτο και τέταρτο υπόγειο κάποια άλλα, μιλάμε για έναν επίσημο διαχωρισμό στην Ευρωζώνη που θα υπερβαίνει και την σημερινή ανισομετρία μεταξύ των κρατών-μελών».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη διαμάχη Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως η μεν ΝΔ κινδυνολογεί με την χρεοκοπία για να τρομοκρατήσει τον λαό, ο δε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματεί όταν διατείνεται πως αυτό είναι «μπλόφα», επειδή το λέει η ΝΔ.
Μιλώντας διεξοδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι «στο πρόγραμμά του δεν υπάρχουν ούτε δικά του προεκλογικά συνθήματα» (σ.σ. αναφερόταν στις εκλογές του Μαϊου).
Κατηγόρησε ακόμη το πολιτικό σχήμα του κ. Τσίπρα ότι «μπαίνει στην ίδια λογική διαχείρισης της κρίσης εις βάρος του λαού, καθώς ενσωματώνεται στο σύστημα». Κατέληξε: «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταυτόσημα κόμματα, αλλά κανένα από τα δύο δεν θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης με λύσεις υπέρ του λαού».