Reuters: Νίκη της ΝΔ απλώς θα αναβάλει για λίγο το αναπόφευκτο - iefimerida.gr

Reuters: Νίκη της ΝΔ απλώς θα αναβάλει για λίγο το αναπόφευκτο

Reuters: Νίκη της ΝΔ απλώς θα αναβάλει για λίγους μήνες το αναπόφευκτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παραδοσιακά κόμματα μπορεί να κερδίσουν τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε καμία περίπτωση μία ενδεχόμενη νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αδιαμφισβήτητη» και τίποτα δεν αποκλείει να γίνουν νέες εκλογές, υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, σε σημερινό άρθρο του ο πολιτικός αναλυτής Τζον Λούις υποστηρίζει ότι «ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία που αυτή τη στιγμή κονταροχτυπιέται με το ΣΥΡΙΖΑ, μπορέσει μετά τις επερχόμενες εκλογές, να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη των σοσιαλιστών, δύσκολα θα καταφέρει να φέρει το βάρος όλων των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται μπροστά της». «Στην ουσία, είναι σαν να αναβάλουμε το αναπόφευκτο. Δε θα αντέξει παρά για μερικούς μήνες».

Στην έρευνα του, το αγγλικό πρακτορείο κάνει λόγο για τον σκεπτικισμό των Ελλήνων πολιτών για τη ρητορική του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εναντίον των αγορών, και σημειώνει πως «ακόμα και αν το κόμμα του κερδίσει, σύντομα θα βρεθεί στη δύσκολή θέση του να έρθει αντιμέτωπος με τα άδεια χρηματοκιβώτια του κράτους».

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «μπορεί οι Έλληνες να είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως την ίδια στιγμή θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει».

Το Reuters σημειώνει πως οι Έλληνες πολιτικοί υποτίμησαν στις εκλογές το θυμό των πολιτών για τα τόσα χρόνια κακής δημόσιας διαχείρισης, διαφθοράς και γι αυτό πλήρωσαν το τίμημα.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι αρκετά ενδεικτικά του θυμού του κόσμου αλλά και την απροθυμία τους να γυρίσουν στα μεγάλα κόμματα όμως τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Έλληνα οδοντιάτρου ο οποίος δήλωσε στο αγγλικό πρακτορείο, «δεν πιστεύω στο Σαμαρά αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη χώρα» συμπληρώνοντας πως «είναι ο μόνη επιλογή για τη χώρα, είναι μονόδρομος. Ο Τσίπρας φαίνεται να έχει βάλει πλώρη για να καταστρέψει τη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ