Ξεκινά σήμερα η γενική απογραφή - iefimerida.gr

Ξεκινά σήμερα η γενική απογραφή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών ξεκινά σήμερα Τρίτη 10/5 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου. Η απογραφή είναι υποχρεωτική και προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για όσους αρνηθούν να απογραφούν.

Ήδη από νωρίς σήμερα το πρωί οι απογραφείς έχουν ξεκινήσει το έργο τους στις γειτονιές της Ελλάδας με σκοπό να συλλέξουν στοιχεία για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά και οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν στοιχεία που αφορούν την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση της απασχόλησης τους.

Συγκεκριμένα οι πολίτες θα πρέπει αν αναφέρουν όλα τα άτομα που διαμένουν στην κατοικία τους, ακόμα και αυτούς που απουσιάζουν προσωρινά, όπως φοιτητές, ναυτικούς ή φαντάρους κ.λπ, αλλά όχι τους φιλοξενούμενους.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν το ακριβές εμβαδόν της κατοικίας τους καθώς και το έτος κατασκευής της, ενώ η φόρμα της απογραφής περιλαμβάνει καιν ερωτήσεις για τις παροχές ύδρευσης και θέρμανσης, την μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.

Για τους μετανάστες, υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητά τους.

Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν επίσης για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους.

Τέλος φέτος θα γίνεται στους απογραφόμενους η δυνατότητα να δηλώσουν αν θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων, ενώ θα τους δοθεί ένα ειδικό ενημερωτικό εντύπο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ