Financial Times: «Τραπεζική ένωση, η μόνη σωτηρία για το ευρώ» - iefimerida.gr

Financial Times: «Τραπεζική ένωση, η μόνη σωτηρία για το ευρώ»

Financial Times:  «τραπεζική ένωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τραπεζική ένωση μπορεί να είναι η σωτηρία της Ευρώπης, την ώρα που η κρίση απειλεί πλέον την καρδιά της ευρωζώνης, την Ισπανία. Αυτό υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Financial Times που ασχολείται εκτενώς με την ταχύτατη διάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

«Η τραπεζική κρίση της Ισπανίας αν δε λυθεί σύντομα μπορεί να προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της «περιφερειακής Ευρώπης και σε αυτή την περίπτωση ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει», αναφέρει η εφημερίδα.

«Μέχρι τώρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πήραν τα μέτρα που έπρεπε γιατί δεν ήταν δημοφιλή στις χώρες τους και πως να είναι άλλωστε», σημειώνει η εφημερίδα, «αφού είναι δύσκολο να περάσεις την ιδέα της μεταφοράς των φορολογικών αποφάσεων προς τα κράτη - δανειστές όπως, θα επίτασσε ένα ομοσπονδιακό μοντέλο».

Το ευρώ είναι συνυφασμένο με πολλά πολιτικά προβλήματα για τον όποιο καλοθελητή «σωτήρα» του ενώ και για τους υποστηρικτές του ήταν εξ αρχής «ελλιπώς σχεδιασμένο» ενώ όποια σωτηρία του θα είχε πολιτικό κόστος.

Για την αγγλική εφημερίδα, η επείγουσα κατάσταση έγκειται στην αποτροπή της τραπεζικής κατάρρευσης, «μία «κυρίαρχη κρίση χρέους» θα αποβεί καταστρεπτική σε περίπτωση που συμπαρασύρει το τραπεζικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση είναι σαν η οικονομία να έχει πάθει καρδιακή προσβολή» καταλήγει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ