Έρογλου: «Μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό σε 15 μέρες» - iefimerida.gr

Έρογλου: «Μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό σε 15 μέρες»

Αμμόχωστος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ισχυρισμό ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί εντός 15 ημερών σε περίπτωση που το θελήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στα Κατεχόμενα, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων υποστήριξε ακόμη ότι οι συνομιλίες του Κυπριακού έχουν προχωρήσει πιο μπροστά από το σημείο που τις άφησε ο προκάτοχός του, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, και αφού σημείωσε πως η επίτευξη συμφωνίας χρειάζεται τη βούληση και των δυο πλευρών, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι δεν έχει πρόθεση να επιτευχτεί συμφωνία.

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση των συνομιλιών επ' αόριστον, επισημαίνοντας πως κανένας δεν μπορεί να πείσει τους Ελληνοκύπριους να συναινέσουν σε λύση όσο οι Τουρκοκύπριοι υφίστανται διεθνή απομόνωση.

Όπως είπε, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μετά την 1η Ιουλίου σε τεχνικό επίπεδο και πως ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταβληθεί προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε έτοιμος να συζητήσει την πρόταση του προέδρου Χριστόφια για την Αμμόχωστο, η οποία, όπως ισχυρίστηκε «δεν έχει υποβληθεί γραπτώς», χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι θα πει «ναι» σε όλα τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων. Σύμφωνα με τον κ. Έρογλου, η Αμμόχωστος αποτελεί αυτή τη στιγμή έδαφος του ψευδοκράτους υπό τον έλεγχο του λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας.

Ισχυρίστηκε τέλος, ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για μετά την 1η Ιουλίου και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα σκεφθεί τι πρέπει να γίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ