Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πανικός επι Κολωνώ», Μουσικές του κόσμου την Πλάκα, Φεστιβάλ Κρουστών, συναυλία του «Λάκη με τα ψηλά ρεβερ», σεμινάρια υποκριτικής, συζητήσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας :

ΘΕΑΤΡΟ

  • Μια τριλογία για το παρελθόν από το Θέατρο του Πανικού στο Επί Κολωνώ

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN. «Μια τριλογία για το παρελθόν». Τρεις οπτικοακουστικές δράσεις με τίτλο«'0-100", "Ν.Κ."», και «συγγνώμη», φωτογραφίζουν το σύγχρονο ανθρώπινο σώμα να καταπονείται μέσα στην προσπάθειά του να εναντιωθεί αλλά και μέσα στην προσπάθειά του να συμπορευθεί με το παρελθόν.Τα Μέσα μας, κάποια σώματα, η μουσική των ηχογραφημένων μας στιγμών, ο Νίκος Καζαντζάκης, το νερό, η βία, και παιδικές συγγνώμες.
Θέατρο Επί Κολωνώ (φουαγιέ), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα, Στάση Μεταξουργείο.
Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά.
Το μπαρ του θεάτρου και η αυλή λειτουργούν τις ημέρες των εκδηλώσεων από το απόγευμα (μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης) έως αργά το βράδυ
Τιμές εισιτηρίων: 7,00Euro
Πληροφορίες Τηλ.: 210 5138067 www.epikolono.gr

  • Lautréamont - Maldoror - Eγκώμιο Mιας Mεταμόρφωσης: Μια παράσταση της Bijoux de Kant στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση της ομάδας Bijoux de Kant Lautréamont - Maldoror -Eγκώμιο Mιας Mεταμόρφωσης, βασισμένη στα «'Ασματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λωτρεαμόν από σήμερα έως τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012. «Ωστόσο δεν παραπονιέμαι. Δέχτηκα τη ζωή σαν τραύμα, κι απαγόρευσα στην αυτοκτονία να θεραπεύσει την ουλή. Θέλω να βλέπει ο Δημιουργός, την κάθε στιγμή της αιωνιότητάς του, εμένα, το χαίνον ρήγμα. Είναι η ποινή που του επιβάλλω. Τα άλογα δεν πρέπει ν' ακούσουν αυτά που λέμε. Θα μπορούσαν ίσως και να μας καταλάβουν αγαπημένε γυιέ του ωκεανού. Κακό δικό τους -γιατί θα υπέφεραν ακόμα πιο πολύ! Τα άλογά μας, κάλπαζαν κατά μήκος της όχθης, σα να δραπέτευαν απ' το βλέμμα του ανθρώπου».
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα (Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος). Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων 10Euro ενιαίο,
Τηλ. 210 3418 550 www.mcf.gr Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Μουσικές του κόσμου στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, πιστό στο ραντεβού του, ανοίγει και φέτος τις πόρτες του, και από σήμερα μέχρι τις 10 Ιουλίου, μετατρέπει τον κήπο του σε λιμάνι, για να σταθμεύσουν οκτώ μοναδικές συναυλίες, οκτώ συγκροτήματα που θα μας φέρουν μελωδίες από όλο τον κόσμο.Το πρώτο καράβι φτάνει από την Κρήτη την Τρίτη 5 Ιουνίου με το trio Daulute, τρεις μουσικούς που προσεγγίζουν με έναν δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικρά Ασίας. www.myspace.com/581941063.
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα.
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ
Τηλ.: 210-3250198, 210-3254119, 210-3254129 www.instruments-museum.gr
Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr, τηλ 210 7234567

  • Ιερά Τύμπανα Της Γης: Φεστιβάλ Κρουστών στην Αθήνα

Μερικοί από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών απ' όλο τον κόσμο, συναντιούνται στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου, στο θέατρο της Δόρας Στράτου στο λόφο του Φιλοπάππου. Τα <<Ιερά Τύμπανα Της Γης>> θα ηχήσουν κάτω από το πανσέληνο φεγγάρι του αττικού ουρανού, μεταδίδοντας ένα οικουμενικό ρυθμικό μήνυμα, μέσα από τις ερμηνείες σπουδαίων μουσικών που θα έρθουν ειδικά για αυτή τη συναυλία από την Αφρική, την Κούβα, την Ινδία και θα συμπράξουν με Έλληνες μουσικούς σε μια μοναδική μουσική χορευτική γιορτή, όπου το κάθε σχήμα θα μας μυήσει στις μουσικές παραδόσεις του, μέσα από τη μυσταγωγία του ρυθμού και της μελωδίας.
Θέατρο Δόρας Στράτου, Αθήνα

  • Ο Λάκης Παπαδόπουλος και οι φίλοι του στην Τεχνόπολη

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, αλλά και Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ - διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τους φίλους του Αρλέτα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Χρήστο Δάντη, Γιώργο Δημητριάδη, Ελένη Δήμου, Γιάννη Ζουγανέλη, Λαρεύντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Μανώλη Μητσιά, Μπλέ, Σάκη Μπουλά, Γιώτα Νέγκα, Ονιράμα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Πουλικάκο και Μπάμπη Στόκα σε μια μεγάλη γιορτή για τα 30 και βάλε χρόνια του στη μουσική σκηνή.
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 21.00,
Τιμές Εισιτηρίων: 12Euro προπώληση, 15Euro στην είσοδο.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC, Τηλ: 210 3475518

  • «Η τέχνη μας καλεί»

Από τη Βιένη της οπερέτας και την παρισινή σκηνή στη μαγεία του αμερικανικού μιούζικαλ. Τραγουδούν η Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη και η Δέσποινα Τσουκαλά. Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκις.
Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος.
Τηλ.: 2103418550
Eίσοδος: Euro 14, 7 (μειωμ.).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  • Καλοκαιρινά σεμινάρια με την Ελένη Σκότη στο Επί Κολωνώ

Η δασκάλα Υποκριτικής και σκηνοθέτιδα Ελένη Σκότη θα πραγματοποιήσει, στα πλαίσια του studio NAMA, καλοκαιρινά σεμινάρια με τίτλους «Αυτόματος Αυτοσχεδιασμός», «Ατομικός αυτοσχεδιασμός» & «Ομαδικός αυτοσχεδιασμός». Τα σεμινάρια ξεκινούν σήμερα 5 Ιουνίου και διαρκούν έως 12 Ιουλίου 2012.

Οι κεντρικοί χαρακτήρες σε κάθε αξιόλογο θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο έχουν να υπερνικήσουν πολλά και σύνθετα εμπόδια προκειμένου να μπορέσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Κάποια από τα εμπόδια μπορεί να είναι παράγοντες εξωτερικοί, όπως για παράδειγμα καταστροφικές δυνάμεις της φύσης, χρονικοί περιορισμοί ή παρεμβολή άλλων χαρακτήρων. Μερικές φορές τα εμπόδια είναι εσωτερικά, ψυχολογικά, όπως βαθιά ριζωμένες ενοχές ή κρυμμένοι φόβοι.
Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα- Στάση Μεταξουργείο.
Κύκλος σεμιναρίου: 8 τρίωρα μαθήματα.
Τιμές εισιτηρίων 10Euro ενιαίο,
Πληροφορίες Τηλ.: 210 5138067 www.epikolono.grχ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

  • Σωκράτης

Με αφορμή τις παραστάσεις της «Απολογίας του Σωκράτη» που θα δώσει στο Παλιό Πανεπιστήμιο, στην Πλάκα, το Διεθνές Ελληνικό Θέατρο, ο πρωταγωνιστής και ιδρυτής του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης Γ. Σιμωνίδης συζητά με τους Β. Καρασμάνη (πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας), Στ. Καλεντερίδη (διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος), Μ. Καρατζά (συντονίστρια IDEA|TOPOS Marketing & Branding Τόπου) κ.ά. για το κείμενο του αρχαίου φιλοσόφου.
Στον Ιανό, Σταδίου 24, Τηλ.: 2103217917, στις 12
Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ