Εφιάλτης για την κυβέρνηση ο οίκος Fitch - iefimerida.gr

Εφιάλτης για την κυβέρνηση ο οίκος Fitch

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την νέα έκθεση αξιολόγησης του οίκου FITCH για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και για την πιστολητική ικανότητα της Ελλάδος περιμένουν με αγωνία αυτήν την εβδομάδα στην κυβέρνηση.Αν η νέα βέβαιη υποβάθμιση που έρχεται, είναι μόνον κατά τέσσερις μονάδες τότε δεν θα επηρεαστεί ο δανεισμός μας απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Αν αντιθέτως ξεπεράσει τις πέντε μονάδες ,οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα κουρέψει κι άλλο τα ελληνικά ομόλογα εξαφανίζοντας τις όπιες ευεργετικές συνέπειες του πακέτου ενίσχυσης 30 δισ.ευρώ των τραπεζών ,οι οποίες θα γνωρίσουν νέες πιέσεις.

Ήδη η Φραγκφούρτη κουρεύει τα ελληνικά ομόλογα για να παράσχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.Για κάθε 100 εκατομμύρια ευρώ που μας δανείζει, τις χρωστάμε 145.

Αν ο ξένος οίκος αξιολόγησης υποβαθμίσει κι άλλο την πιστοληπτική μας ικανότητα τότε η αναλογία αυτή θα μετατραπεί κι άλλο, με δραματικές συνέπειες για τις τράπεζες μας που, όπως πάνε σε λίγο, θα ανήκουν τεχνικά στην ιδιοκτησία του βασικού μετόχου Τρισέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ