«Ισπανοί, φύγετε από το ευρώ για να σωθείτε», συμβουλεύει ο Μάθιου Λιν - iefimerida.gr

«Ισπανοί, φύγετε από το ευρώ για να σωθείτε», συμβουλεύει ο Μάθιου Λιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ισπανία τη συμφέρει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, διατείνεται ο γνωστός οικονομικός αναλυτής του πρακτορείου Bloomberg και του Ινστιτούτου Strategy Economics, Μάθιου Λιν.

Με άρθρο του στο Marketwatch, ο κ. Λιν εξηγεί για ποιους λόγους θεωρεί ενδεδειγμένη λύση για την Ισπανία το ... «αντιός» της χώρας στο ευρώ. Αναλύοντας τα της Ισπανίας, ο διάσημος αναλυτής αναφέρεται και στην Ελλάδα, έστω και «εξ αντανακλάσεως».

Τονίζει ότι η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να συντηρηθεί από τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης, εν αντιθέσει προς στην Ελλάδα, της οποίας – όπως αναφέρει- τα μικρά οικονομικά μεγέθη καθιστούν εφικτή τη «σωτηρία», έστω και στην «εντατική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ισπανία- υποστηρίζει ο κ. Λιν- μπορεί να αναζωογονηθεί εκτός της Ευρωζώνης, διότι διαθέτει εξαγωγική οικονομία, αλλά και δυνατότητες άριστης συνεργασίας με τα ισπανόφωνα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, επίσης, είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο η ισπανική κοινωνία θα ανεχθεί επιπρόσθετα προγράμματα σκληρής λιτότητας, όπως θα απαιτήσει η παραμονή στο ευρώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κ. Λιν θεωρεί ότι είναι ζήτημα μικρού χρονικού διαστήματος η αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας, έξω από την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ