Τα βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν που δόθηκαν στη δημοσιότητα - iefimerida.gr

Τα βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν που δόθηκαν στη δημοσιότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε αρκετά βίντεο, ανάμεσα στα οποία αυτό που ο Οσάμα μπιν Λάντεν με γκρι γενειάδα κυττά την εικόνα του στον τηλεοπτικό δέκτη, τα οποία κατασχέθηκαν στη διάρκεια της εφόντου κομμάντο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην κατοικία του μπιν Λάντεν --στο Αμποταμπάντ στο Πακιστάν.

"Ο μπιν Λάντεν παρέμενε ενεργός ηγέτης της Αλ Κάϊντα, συνεχίζοντας να δίνει εντολές στην οργάνωση, μέχρις ότου να χάσει τη ζωή του" από το αμερικανικό κομμάντο, βεβαίωσε συγχρόνως η CIA.

Τα βίντεο αυτά που κατασχέθηκαν στην κατοικία του μπιν Λάντεν, μαζί με σκληρόυς δίσκους, DVD' s και άλλα έγγραφα στοιχεία, "αποτελούν το προϊόν της σπουδαιότερης, έως σήμερα, κατάσχεσης στοιχείων, που αφορούν τον μπιν Λάντεν", πρόσθεσε η CIA.

Σε κάποια από τα βίντεο ο ηγέτης της αλ Κάϊντα φαίνεται να προβάρει ένα διάγγελμα του ενώ σε ένα άλλο παρουσιάζεται να παρακολουθεί στην τηλεόραση εικόνες και του ευατού του. Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα βίντεο δεν έχουν υποστεί καμμία επεξεργασία εικόνας, όμως κανένα απ όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν έχει ήχο. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικου Πενταγώνου δήλωσε ότι ο ήχος έχει αφαιρεθεί γιατί να μην "διαδίδονται τα λόγια και τα προπαγανδιστικά μηνύματα τρομοκρατών, και ιδίως του Μπιν Λάντεν".

Στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος φαίνεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν να παρακολουθεί τηλεόραση βλέποντας εικόνες του εαυτού του.

ΕΔΩ το βίντεο με την πρόβα ενός πιθανού διαγγέλματος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ