Παράταση χρόνου στην Ισπανία για το Ελλειμμα δίνει η Γερμανία - iefimerida.gr

Παράταση χρόνου στην Ισπανία για το Ελλειμμα δίνει η Γερμανία

Παράταση χρόνου στην Ισπανία για το Έλλειμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του ενδεχομένου να δοθεί παράταση χρόνου στην Ισπανία για τη μείωση του Ελλείμματος του προϋπολογισμού της, φαίνεται να είναι τελικά το Βερολίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ.

Η γερμανική κυβέρνηση σταδιακά φαίνεται να υιοθετεί την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία μέχρι πρότινος αρνείτο κατηγορηματικά. Η «παραβίαση χρονοδιαγραμμάτων» ήταν κάτι το αδιανόητο για την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όμως τώρα αυτή η πολιτική φαίνεται να αλλάζει.

«Η Ισπανία παρουσίασε πρόγραμμα σταθερότητας που υποδεικνύει την ξεκάθαρη πρόθεση της να πετύχει το όριο του 3% το 2013», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως η Γερμανία στηρίζει την Ισπανία στις προσπάθειες που κάνει προκειμένου να εφαρμόσει όλα όσα χρειάζονται, ενώ αναγνωρίζει ταυτόχρονα πως είναι δύσκολο να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

Ο κ. Μπλάνκενχάιμ κατέληξε λέγοντας πως «η Ισπανία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στην διαδικασία εξυγίανσης, έτσι ώστε να μη βλέπουμε λόγο να κλιμακώσουμε αυτή την διαδικασία».

Τέλος ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπε πως δεν βλέπει τον λόγο δημιουργίας ενός είδους «ταμείου εξυγίανσης και στήριξης τραπεζών», καθώς το Βερολίνο δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα έλυνε την κρίση χρέους βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ