Βενιζέλος: Δηλητήριο διχασμού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δηλητήριο διχασμού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Σόφισμα καταστροφής και δηλητήριο διχασμού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το πρόγραμμα του κόμματος που παρουσίασε που παρουσιάστηκε την Παρασκευή.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως ουσιαστικά το πρόγραμμα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα θέτει στο λαό το αλαζονικό και τυφλό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Είπε, ακόμη, πως βάση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέση ότι η δανειακή σύμβαση μας οδηγεί εκτός ευρώ άρα τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε εκτός ευρώ, καταγγέλοντας εμείς, μονομερώς, τη δανειακή σύμβαση, κάτι που χαρακτήρισε ως «σόφισμα της καταστροφής και δηλητήριο του διχασμού της κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε, ανοικτά και καθαρά, υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης».

Οπως επεσήμανε «δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός, που φέρνει σε απομόνωση τη χώρα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης, χωρίς καμία αίσθηση των συσχετισμών που επικρατούν».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «μέσα από μια αλυσίδα ανεξέλεγκτων αντιφάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί τις επιμέρους προτάσεις του στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να μας καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου».

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά οξύ το ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μετά τις 17 Ιουνίου» τόνισε και μίλησε για σκηνικό τεχνητής πόλωσης, που επιχειρείται να στηθεί ανάμεσα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και τη Ν.Δ., κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί καρικατούρα δικομματισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ