Βουλευτές ΠΑΣΟΚ ζητούν εξηγήσεις για τη μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ ζητούν εξηγήσεις για τη μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να αποσαφηνίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αν έχουμε νέα δεδομένα», καλεί τώρα την κυβέρνηση ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, προϊδεάζοντας και για τις αντιδράσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στους αμήχανους χειρισμούς της κυβέρνησης χθες. Την ίδια ώρα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.Εκτιμώντας ότι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν ήταν μία 'συνηθισμένη συνάντηση', ο κ.Αλευράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς μπορεί να αντιδράσουν οι αγορές τονίζοντας πως «δε διαννοούμαι ότι η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει χωρίς να έχουμε αποσαφηνίσει τα πράγματα». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 Radio, ο ίδιος παραδέχεται πως η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση και υποχρεούται να κάνει λεπτούς χειρισμούς, τονίζοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται συζήτηση για το σενάριο της αναδιάρθρωσης». Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την υποτίμηση, ή τις εκλογές, σημειώνει πως υπάρχουν πράγματα που λέγονται σε μυστικές συσκέψεις και είναι καλό να μη δημοσιοποιούνται γιατί «αφορούν οικονομικά συμφέροντα» και τα σενάρια δημιουργούν νευρικότητα, ωστόσο εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Πρέπει να μάθουμε με σαφήνεια τι ακριβώς συζητείται, όχι βεβαίως με τις λεπτομέρειες, γιατί δεν μπορεί αν δεν έχουμε αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα πράγματα γιατί δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει η επόμενη εβδομάδα», λέει ο κ.Αλευράς. Σημειώνοντας δε, ότι 'το ελληνικό χρέος είναι το μεγάλο', υποστήριξε πως «όλη αυτή η φημολογία περί του κακού μνημονίου και των κακών ξένων που πρέπει να τους διώξουμε για να σηκώσουμε την σημαία της ανεξαρτησίας, και όλα αυτά τα ωραία και γραφικά που λεγόντουσαν εδώ και πολύ καιρό, κινδυνεύουν να αποδειχθούν μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την χώρα αν αύριο το πρωί αποφασίσουν οι ξένοι να πάρουν το μνημόνιο και τα συμπράγκαλά τους και να φύγουν από την χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ