Οι φορολογικές δηλώσεις καθυστερούν γιατί η Εφορία... μετακομίζει - iefimerida.gr

Οι φορολογικές δηλώσεις καθυστερούν γιατί η Εφορία... μετακομίζει

Οι φορολογικές δηλώσεις καθυστερούν γιατί η Εφορία... μετακομίζει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεντακόσιες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη παραλάβει το έντυπο της εφορίας γιατί η υπηρεσία εκτύπωσης του Δημοσίου μετακόμισε από τον Κολωνό στο Μενίδι.

Η μετακόμιση άρχισε τον Φεβρουάριο και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ηλεκτρονικής δήλωσης να μην έχουν λάβει ακόμη το έντυπο, 10 ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Το απίστευτο αυτό αλαλούμ φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Τα Νέα. Η ιδέα της μετακόμισης της Υπηρεσίας Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου οφείλεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ως σήμερα τα μηχανήματα εκτύπωσης λύνονται και δένονται χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα καταλήξει να εγκατασταθούν.

Τα φορολογικά σημειώματα στους πεντακόσιες χιλιάδες φορολογούμενες δεν αναμένεται να σταλούν πριν τις 10 Ιουνίου, δηλαδή μια ημέρα πριν τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν δεδομένη την παράταση της ημερομηνίας, τουλάχιστον ως τις 30 Ιουνίου, και, όπως τονίζουν, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην είσπραξη εσόδων.

Ηδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει τρεις παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων. Και το αλαλούμ συνεχίζεται...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ