Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι αν η Ευρωζώνη βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα πετάξει τη χώρα από το ευρώ, αλλά αντιθέτως θα συζητήσει και ενδεχόμενες προσαρμογές του προγράμματος, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πληρωμές από τον αναπτυξιακό νόμο, με αφορμή τα κρούσματα διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

Ασκησε επίσης κριτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) για τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας θέμα που, όπως είπε, ο ίδιος έχει θέσει και σε κορυφαίο επίπεδο στην Ε.Ε.. Δεν μπορεί η ΕΤΕΠ να συμπεριφέρεται όπως μια κλασική εμπορική τράπεζα, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ