Οι διαλυμένες σχέσεις απέκτησαν το δικό τους μουσείο! [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι διαλυμένες σχέσεις απέκτησαν το δικό τους μουσείο! [εικόνες]

Ζάγκρεμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από άκρως διασκεδαστικό μέχρι αρκετά στενάχωρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο μουσείο που στεγάζει η πρωτεύουσα της Κροατίας, καθώς αφορά στις διαλυμένες σχέσεις.

Το Μουσείο των Διαλυμένων Σχέσεων, ξεκίνησε ως μια περιοδεύουσα έκθεση από χώρα σε χώρα και στη συνέχεια στεγάστηκε μόνιμα σε ένα παλάτι μπαρόκ στο Ζάγκρεμπ.

Βασίστηκε σε μια ιδέα απλή και έξυπνη: κάθε σχέση όταν χαλάει αφήνει πίσω της αναμνήσεις αλλά και αντικείμενα. Αυτά τα αντικείμενα, συνοδευόμενα από μια σύντομη ιστορία, μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση για άλλους ανθρώπους.

Το μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα όπως μια συσκευή για μασάζ κεφαλής που ανήκε σε κάποιον από το Ζάγκρεμπ («Κάτι που δεν επιστρέφεις στην πρώην σου»), το σίδερο μιας Νορβηγίδας («Το χρησιμοποίησα για να σιδερώσω το νυφικό μου») ή ένα υγροσάπουνο σώματος που ανήκε σε μια γυναίκα από το Σπλιτ («Η μητέρα μου στη συνέχεια το χρησιμοποίησε για να γυαλίζει τα ποτήρια»).

Οι διαλυμένες σχέσεις απέκτησαν το δικό τους μουσείο! [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι διαλυμένες σχέσεις απέκτησαν το δικό τους μουσείο! [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι διαλυμένες σχέσεις απέκτησαν το δικό τους μουσείο! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι διαλυμένες σχέσεις απέκτησαν το δικό τους μουσείο! [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το μουσείο δέχεται προτάσεις διαδικτυακά από όποιον ενδιαφέρεται να προσφέρει κάποιο αντικείμενό του που συνοδεύεται από μια ιστορία αγάπης ή χωρισμού.







Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ