Rome rockabilly festival - iefimerida.gr

Rome rockabilly festival

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά είναι τρελοί ΚΑΙ ροκαμπιλάδες αυτοί οι Ρωμαίοι! Εν αναμονή του Πάσχα και της αγιοποίησης του Πάπα, η Ρώμη έζησε το πρώτο της rockabilly festival που τα είχε όλα: Ναζιάρικα pin ups, μόρτες ροκαμπιλάδες, φασαριόζες Harley, ένα εντυπωσιακότατο hot rod που μούγκριζε κάτω από τους ήχους του Link Wray, της Wanda Jackson και άλλων γνωστών rockabilly μύθων. Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώθηκε από το club Micca που βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης και είναι γνωστό για τα θεματικά party, πάντα σε retro καταστάσεις με burlesque παραστάσεις, Hawaiian & Tiki style party και swing βραδιές. 23 και 24 Απριλίου το Micca αφιερώθηκε αποκλειστικά στη rockabilly σκηνή, καλώντας τις πιο γνωστές μπάντες από όλη την Ιταλία.

Το party ξεκινούσε από νωρίς και από το δρόμο έξω από το club, όπου υπήρχε ανοιχτό market με vintage αξεσουάρ και ρούχα, barbeque και μπύρες αλλά και πάγκο όπου τα pin up έδιναν κόκκινα φιλιά επί πληρωμή! Από νωρίς μπορούσες να παρακολουθήσεις ένα μίνι σεμινάριο κιθάρας σε rockabilly πάντα ρυθμούς αλλά και να αφεθείς στα έμπειρα χέρια των pin up που σου έφτιαχναν μαλλιά και μακιγιάζ αλά Betty Page. Έχει πλάκα να ανακαλύπτεις πως η Ιταλία δεν είναι μόνο Mina, Celentano και Raffaella Cara, αλλά έχει και μια ολόκληρη και μάλιστα πολύ αξιόλογη rockabilly σκηνή. Italian style rockabilly, λοιπόν, και άντε και στα δικά μας μέρη ένα ανάλογο φεστιβάλ με τις δικές μας rockabilly μπάντες που οι περισσότεροι εκεί έξω δεν γνωρίζουν, αλλά δεν είναι ούτε λίγες, ούτε λιγότερο αξιόλογες.

Στέλλα Καλησπεράτου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική φεστιβάλ Ιταλία Ρώμη Ροκαμπίλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ