Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, είναι μόλις μερικά απο τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε απόψε. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Το Χώμα από τη Γιολάντα Μαρκοπούλου και το Συνεργείο στο Μεταξουργείο

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου και η ομάδα του Συνεργείου μεταφέρονται για λίγο στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου και παρουσιάζουν από σήμερα ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης ισπανικής δραματουργίας «Το Χώμα» του José Ramón Fernández (Βραβείο Θεάτρου 2011).Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο έργο με στοιχεία θρίλερ, που ξαφνιάζει με την πρωτότυπη φόρμα, την αστυνομική πλοκή και τα αμείλικτα ερωτηματικά του. Η ιστορία του Πόθο και του Μιγκέλ, της Πιλάρ και της Μαρίας και το μεγάλο μυστικό που κρύβουν σ' ένα μακρινό χωριό κάπου στην Ανδαλουσία, η ενοχική σιωπή μιας μικρής κοινωνίας, η συγκάλυψη ενός εγκλήματος και το ψέμα, είναι μερικά από τα στοιχεία αυτής της εντυπωσιακής και συγκινητικής ιστορίας, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Γιατράκου 2 (πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο) Τηλ.: 6981.802544
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ (γενική είσοδος)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Μουσείο Μπενάκη: Edy Fergusion - Έκθεση στο κτήριο της οδού Πειραιώς

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Edy Ferguson στο κτήριο της οδού Πειραιώς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η έκθεση προβάλλει την πολυδιάστατη παρουσίαση του έργου της Edy Ferguson, η οποία δημιουργεί τα έργα της με ποικίλες τεχνικές, όπως για παράδειγμα σχέδιο, εγκατάσταση, performance, video και ζωγραφική, με τον μοναδικό αλλά πολύ εκφραστικό τίτλο Gesamkunstwerk.
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  • Θόδωρος Αγγελόπουλος - In Memoriam

Λίγους μήνες από το θάνατο του Έλληνα πολυβραβευμένου κινηματογραφιστή για το έργο του συζητούν οι πανεπιστημιακοί Αντώνης Λιάκος και Ειρήνη Στάθη και η φιλόλογος Αιμιλία Καραλή, ενώ θα προβληθεί και η μεσαίου μήκους ταινία του «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη». Συντονίζει ο κριτικός κινηματογράφου Γ. Μπακογιαννόπουλος.
Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Τηλ.: 2107282333, 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5.30 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Πάνος Μουζουράκης - Απόστολος Βαλαρούτσος: Συναυλία στο Σταυρό του Νότου

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Απόστολος Βαλαρούτσος έρχονται αυτό το καλοκαίρι, 6 χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στην σκηνή του Σταυρού του Νότου, κουρδίζουν τις κιθάρες τους, διασκευάζουν και διασκεδάζουν με τραγούδια προσωπικής τους δημιουργίας,
Club του Σταυρού του Νότου, Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος.
Ώρα προσέλευσης: 21.00 Πληροφορίες Τηλ.: 210 9226975, http://www.stn.gr
Τιμές εισιτηρίων 10Euro με ποτό

  • Η Knot Gallery παρουσιάζει τον Στέλιο Γιαννουλάκη

Η Knot Gallery παρουσιάζει τον Στέλιο Γιαννουλάκη, συνθέτη ηλεκτροακουστικής μουσικής για μία συναυλία σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου. Ο Στέλιος Γιαννουλάκης είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής που χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους σύνθεσης ήχου, εκτεταμένη επεξεργασία ηχογραφημένου φυσικού ήχου και τεχνικές μικρο-μοντάζ για να εντάσσει μια τεράστια γκάμα ηχοχρωμάτων στα έργα του, που διακρίνονται για την πολυμορφία και τον παιγνιώδη χαρακτήρα τους. Στη KNOT Gallery, Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εις. από Πύρρου), πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι (Λεωφορεία: Α5, Β5 - στάση ΖΑΓΟΡΑ). Έναρξη: 21:00 Πληροφορίες http://knotarts.blogspot.com/ Τιμές εισιτηρίων 5 ευρώ

  • Οι Norma Lies ζωντανά στην Αυλαία

Η μουσική σκηνή «Αυλαία» στο Βοτανικό παρουσιάζει τους Norma Lies, ένα αγγλόφωνο ακουστικό σχήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2010 από τη Μάγια (φωνή, στίχοι) και το Χρήστο-Δαυίδ Νταούλα (πιάνο, μουσική σύνθεση). Η μουσική τους περιέχει φολκ στοιχεία και επιρροές από την κλασική μουσική. Εκτός από τα δικά τους τραγούδια, θα παρουσιάσουν και διασκευές από γνωστά και μη τραγούδια από το χώρο της rock/pop μέχρι της κλασικής και της τζαζ μουσικής, παιγμένα πάντοτε με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός-Στάση Μετρό Κεραμεικός Ημερομηνία Πέμπτη 31/5/2012. Ώρα έναρξης 22.00 Πληροφορίες Τηλ. 2103474074, www.avlea.gr

  • Adam Tsarouchis - Throwback Stories: Μουσική 'Ανοιξη στο Half Note

Το Half Note Jazz Club συνεχίζει τον κύκλο «Μουσική 'Ανοιξη» με τον Αδάμ Τσαρούχη σε μια τζαζ, μπλουζ βραδιά. Μια μουσική παράσταση που έρχεται να μας ξυπνήσει παλιές αναμνήσεις ταξιδεύοντας σας στο χρόνο σε δεκαετίες που όλοι αγαπήσαμε. Εισιτήριο για την διαδρομή οι Jazz, Blues, Swing, και τα Musicals. Μέσα απ' τα τραγούδια ανακαλύπτουμε πως η jazz παντρεύεται με το musical μ' έναν μοναδικό τρόπο από δύο διαφορετικές φωνές.
Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς Ημερομηνία Πέμπτη 31/05 στις 22:30
Πληροφορίες Τηλ.: 210 9213310 Τ
ιμές εισιτηρίων (χωρίς ποτό) : 15Euro, φοιτητικό 10Euro Προπώληση εισιτηρίων Τηλ.: 210 9213310

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Τεταμένης αρχιτεκτονικής νημίωση: 8+8

Οι Τ. Ανδριανόπουλος και Κ. Μαύρος παρουσιάζουν το έργο και τη φιλοσοφία του αρχιτεκτονικού γραφείου tense architecture network, στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Τηλ.: 2103621601, 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • «Για την αγάπη της γεωμετρίας» της Σώτης Τριανταφύλλου

Με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο, η γνωστή συγγραφέας συζητά με το κοινό για το πώς είναι να μεγαλώνεις στην Αθήνα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, Τηλ.: 2103811850, Πέμ. 31/5, 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

  • «Πού πάει το πανεπιστήμιο;» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος

Μπορεί να λειτουργήσει η ανώτατη εκπαίδευση με τη φιλοσοφία του πελατοκεντρισμού; Τι προκλήσεις για το μέλλον αντιμετωπίζουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες; Στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών θα μιλήσουν οι καθηγητές Ντ. Σιντιάνσκι, Κ. Γαβρόγλου και Κ. Δελίδης. Εισαγωγική ομιλία: πρύτανης Ελ. Αρβελέρ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109. Τηλ.: 2109005800, 5.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ