Βενιζέλος: Το κράτος δεν χρειάζεται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το κράτος δεν χρειάζεται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Βενιζέλος: Γίνεται μικρότερο κράτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνοιγμα στους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει περίπου 750.000 ψηφοφόρους που στις εκλογές της 6ης Μαϊου έστρεψαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ.

Η στροφή της Ιπποκράτους υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων καταγράφηκε χθες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καθησυχάζει το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αδίκως το κόμμα τους χρεώνεται το κόστος για τις αποφασισμένες απολύσεις στον δημόσιο τομέα καθώς οι συμφωνημένες –βάσει μνημονίου- 15.000 αποχωρήσεις για το 2012 θα γίνουν ούτως ή άλλως λόγω συνταξιοδοτήσεων και της τήρησης της αναλογίας του 1/7 για τις προσλήψεις στο κράτος.

Για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος μίλησε προεκλογικά τόσο ξεκάθαρα για την "καυτή πατάτα" των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές καταψηφίστηκε σχεδόν από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο» είπε ο κ. Βενιζέλος στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις φυσικά στο Δημόσιο, γιατί δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις. Έχουμε ανάγκη από ένα μικρότερο, και καλά στοχευμένο κράτος και από μία φιλοαναπτυξιακή δημόσια διοίκηση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ επισημοποιώντας την νέα προεκλογική ατζέντα του κινήματος.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος έκανε επίθεση φιλίας και στους οφειλέτες δανείων, υποσχόμενος ότι θα διευθετηθούν όλα τα στεγαστικά αλλά και καταναλωτικά δάνεια.

Μάλιστα η Ιπποκράτους έχει εκδώσει και σχετικό φυλλάδιο το οποίο διανέμεται στους πολίτες από τους υποψήφιους βουλευτές.

Τελευταία ομιλία στο Περιστέρι

Στο Περιστέρι θα...τολμήσει την τελευταία προεκλογική του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εκεί δηλαδή όπου το κόμμα έχει υποστεί εκλογική συντριβή και βάσει των μετρήσεων σήμερα έρχεται 6ο κόμμα.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Ευάγγελου Βενιζέλο με επισκέψεις σε Χαλκίδα και Λιβαδειά. Απόψε ο κ. Βενιζέλος μιλάει σε πολιτική εκδήλωση στο δημαρχείο της Γλυφάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ