Μπαρόζο: Να προχωρήσει και στην τραπεζική ένωση η Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Να προχωρήσει και στην τραπεζική ένωση η Ευρωζώνη

Μπαρόζο: Η Ε.Ε. να προχωρήσει και σε μια τραπεζική ένωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια τραπεζική ένωση με ένα μοναδικό ρυθμιστικό σώμα και ένα κοινό πρόγραμμα εγγύησης των καταθέσεων προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να προχωρήσουν οι χώρες της Ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ετήσιων οικονομικών συστάσεων της Κομισιόν, ο πρόεδρός της είπε χαρακτηριστικά πως προωθώντας «μια πλήρη οικονομική ένωση για να ολοκληρωθεί η νομισματική μας ένωση, η Επιτροπή θα υποστηρίξει μια φιλόδοξη προσέγγιση».

«Στους θεμέλιους λίθους μπορεί να περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια τραπεζική ένωση με ολοκληρωμένη οικονομική επίβλεψη και ένα μοναδικό πρόγραμμα εγγύησης των καταθέσεων», συνέχισε ο κ. Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε επίσης στην κοινή έκδοση χρέους στην Ευρωζώνη, δηλαδή στα ευρωομόλογα, υπενθυμίζοντας ότι οι προτάσεις της επιτροπής για το αμφιλεγόμενο αυτό θέμα «βρίσκονται ήδη στο τραπέζι». .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ