Βενιζέλος: Θετικό ότι διαμορφώνεται μέτωπο στήριξης της Ελλάδας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Θετικό ότι διαμορφώνεται μέτωπο στήριξης της Ελλάδας

Βενιζέλος: «Θετικό ότι διαμορφώνεται μέτωπο στήριξης της Ελλάδας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιστολή στήριξης προς την χώρα μας 50 σημαντικών πολιτικών και οικονομικών προσωπικοτήτων σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η δήλωση που έκαναν πενήντα πολύ σημαντικές πολιτικές και επιστημονικές προσωπικότητες της Ευρώπης, για την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να βρεθεί μια συμφωνημένη λύση, εναρμονίζεται απολύτως με την πρόταση που έχουμε παρουσιάσει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους μας, για την αναθεωρημένη εκδοχή της δανειακής σύμβασης, που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε όλες τις θετικές όψεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Όψεις ζωτικές για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, για την προστασία των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, για την πληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους για μισθούς και συντάξεις, για να πέσει χρήμα στην αγορά, για να κινηθεί ο τροχός της ανάπτυξης, για να μειωθεί η ανεργία. Ενώ από την άλλη μεριά, μπορούμε να αποφύγουμε όλους τους δυσμενείς όρους, τους όρους που μειώνουν εισοδήματα, που τροφοδοτούν την ύφεση, που βαθαίνουν την ανεργία.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαμορφωθεί ένα μέτωπο, στο οποίο δεν θα μετέχουν μόνο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, αλλά και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών συσχετισμών.

Η δήλωση των πενήντα σημαντικών αυτών προσώπων, η προχθεσινή δήλωση που έκαναν οι κάτοχοι του Βραβείου Νόμπελ για την Ελλάδα, είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία.

Αποδίδει η προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη. Αυτό που έγινε με τον Πρόεδρο Ολάντ, αυτό που έγινε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα, έρχεται τώρα να διασταυρωθεί με πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών.

Άρα, μία γραμμή υπάρχει. Όχι η τυφλή γραμμή της μονομερούς καταγγελίας. Όχι το παιχνίδι με την φωτιά, αλλά η οργανωμένη και υπεύθυνη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, τώρα που έχουμε το κεκτημένο της ύπαρξης της σύμβασης, της εκταμίευσης σημαντικών ποσών από τη σύμβαση και, βεβαίως, το κεκτημένο της δραστικής μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ