Η κρίση στην Ελλάδα τρομάζει την... Ιρλανδία - iefimerida.gr

Η κρίση στην Ελλάδα τρομάζει την... Ιρλανδία

Η Ελλάδα φοβίζει την Ιρλανδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φράση «επώδυνα μέτρα» δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς την ιρλανδική πραγματικότητα, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να «κόψει» από παντού. Ωστόσο, οι Ιρλανδοί φοβούνται περισσότερο τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς αυτές μπορούν εν δυνάμει να αποσταθεροποιήσουν την εύθραυστη ιρλανδική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o ιρλανδικός λαός, μπορεί να λαμβάνει επίσημα τα εύσημα από την Ευρώπη για την «υπάκουη στάση» στα μέτρα λιτότητας, όμως οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ισπανία μπορεί να τους προλάβουν.

Ενδεικτικά, οι Ιρλανδοί έμποροι παρακολουθούν έντρομοι τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό νότο, οι οποίες μπορεί να τινάξουν στον αέρα την όποια ιρλανδική ανάκαμψη. «Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα, κάναμε ότι μας είπαν αλλά στην ουσία δε βγαίνει κάτι. Μπορεί απλά να είναι ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο».

Οι ανησυχίες των Ιρλανδών εμπόρων αποδεικνύουν το εμφανές, ότι σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, τα εθνικά σύνορα λίγο έχουν να κάνουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να ανακάμψει πλήρως η Ιρλανδική οικονομία, χρειάζεται μία εν δυνάμει καλύτερη παγκόσμια οικονομία, ώστε να μπορούν, πρώτων να εξάγουν και δεύτερον να μην ενισχύσουν τους φόβους των επενδυτών, ότι η Ιρλανδία, θα ακολουθήσει τη ασταθή μοίρα της Ισπανίας και της Ελλάδας ώστε να χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα..

Ακόμα και αν οι Ιρλανδοί επιχειρηματίες δεν είναι «εκτεθειμένοι» στην ελληνική και ισπανική αγορά, μία ενδεχόμενη ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ήταν «πολύ, πολύ, πολύ φριχτή», όπως παραδέχεται ο Ιρλανδός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ