Ρομπάι: Η ΕΕ έχει δώσει ήδη το δικό της σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ρομπάι: Η ΕΕ έχει δώσει ήδη το δικό της σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα

Ρομπάι: Η ΕΕ έχει δώσει ήδη το δικό τςη σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θυσίες του ελληνικού λαού αναγνώρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κυπριακή Βουλή, τονίζοντας παράλληλα πως και η Ευρώπη, από την πλευρά της ήταν αλληλέγγυα προς της Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την Κύπρο, ανέφερε πως δεσμεύεται για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ, τόνισε επίσης πως και άλλες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου έχουν πληγεί από την κρίση.

«Ακόμα και μεταξύ των ειδικών περιπτώσεων, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μοναδική» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει οι Ελληνες ανέφερε πως «η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα υπήρξε μεγάλη, με την καταβολή περίπου 150 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Ορισμένες φορές κάποιοι ζητούν ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Λοιπόν, η στήριξη της Ευρώπης αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερα από το σχέδιο Μάρσαλ. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η αλληλεγγύη μας» υπογράμμισε ο κ. Ρομπάι.

Στην συνέχεια υπογράμμισε πως η Ε.Ε. έχει ως ξεκάθαρη δέσμευση την παραμονή της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης, με την τήρηση των όρων του Μνημονίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτή την επιλογή.

«Διακυβεύονται πολλά, τόσο για εσάς ως γείτονες με στενές συνδέσεις στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, αλλά και για όλους μας στην Ευρωζώνη» κατέληξε ο κ. Ρομπάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ