Βρετανοί, πάτε διακοπές στην Ελλάδα! - iefimerida.gr

Βρετανοί, πάτε διακοπές στην Ελλάδα!

Βρετανοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναγνωρισμένη διεθνής οικονομολόγος η Βίκυ Πράις ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από την ΕΕ και προτείνει σε όλους τους βρετανούς να βοηθήσουν τη χώρα μας ερχόμενοι για διακοπές εδώ!

Η ελληνικής καταγωγής (Βασιλική Χουρμούζη) οικονομολόγος, με ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό στο διεθνή χώρο της οικονομίας, ήταν για μερικά χρόνια η επικεφαλής των 150 οικονομολόγων του βρετανικού υπουργείου Ανάπτυξης και αυτή συντόνιζε την πολιτική του.

Παρεμβαίνει συχνά για την ελληνική κρίση και εκφράζει σωστές και φιλο-ελληνικές θέσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα Σάντει Τάιμς, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Τα Νέα, πιστεύει ότι εκτός από την βοήθεια που απαιτείται από την ΕΕ πρέπει και οι ευρωπαίοι πολίτες να βοηθήσουν τη χώρα μας. Πώς; «Ολοι στη Βρετανία θα πρέπει να πάνε αυτό το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα. Ας γεμίσουμε τον τόπο. Οι τιμές είναι καλύτερες και θα βρείτε φέτος πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση» λέει στην βρετανική εφημερίδα.

«Ο κόσμος στην Ελλάδα δεν κοιμάται το βράδυ από την ανησυχία και με το δίκιο του. Εμείς στη Βρετανία θα πρέπει να ανησυχούμε επίσης. Η Ελλάδα επηρεάζει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ευημερία μας. Αν η Ελλάδα αποχωρήσει το σχέδιο για το ευρώ θα πεθάνει» αναφέρει η ελληνίδα οικονομολόγος.

Η κυρία Πράις παραμένει σήμερα σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης. Συνεργάζεται επίσης ως καθηγήτρια με αντικείμενο τη διαχείριση των επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Λονδίνου, στο πανεπιστήμιο του Σίτι του Λονδίνου, στο Ιμπέριαλ Κόλετζ και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου όπου είναι και μέλος του Δ.Σ. της Σχολής.

Πιστεύει ότι το συνεχές κόψιμο των μισθών και των συντάξεων δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Έπρεπε να δοθεί έμφαση στις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις μεταρρυθμίσεις. Εκτιμά ότι η λύση μπορεί να έλθει με τις μεταρρυθμίσεις, την κατασκευή έργων υποδομής με χρήματα από το ΕΣΠΑ και την κίνηση των κατασκευών, τον περιορισμό της διαφθοράς κτλ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ