Γιάννης Σμαραγδής: Μας αξίζει τελικά η καταστροφή; - iefimerida.gr

Γιάννης Σμαραγδής: Μας αξίζει τελικά η καταστροφή;

Γιάννης Σμαραγδής: Μας αξίζει τελικά η καταστροφή;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την αποστομωτική διαπίστωση και συνάμα ρητορική ερώτηση «έχουμε τρελαθεί εντελώς;», ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, απαξιώνει σχεδόν σύσσωμο το κομματικό κατεστημένο της χώρας, φοβούμενος για τις τραγικές συνέπειες των ολέθριων πολιτικών επιλογών στο λαό.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Έθνος, ο σκηνοθέτης του Ελ Γκρέκο, κατακρίνει την ασυνεννοησία των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας , μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, ενώ επιβράβευσε το πολιτικό ένστικτο του λαού, τουλάχιστον σε ώρες κρίσης. «Ο λαός ψήφισε σοφά και οι τρέχοντες πολιτικοί για άλλη μία φορά απέδειξαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ίσως μόνο μία, ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Εγκλωβισμένοι σε μικροπολιτική στάση που δεν τους επιτρέπει να δράσουν συλλογικά και εθικά» είπε ο κ. Σμαραγδής.

Ο Έλληνας δημιουργός εξέφρασε τη φοβία του σχετικά με το χρόνο που έχει η χώρα μπροστά της, πριν γίνει μία «αφρικανική», δανειζόμενος τα λόγια του διανοητή Στέλιου Ράμφου. «Ο χρόνος που χάνεται είναι πολύτιμος και τελικά θα αποβεί πολύ ακριβός για τη χώρα.Παίζεται το ίδιο το μέλλον της χώρας, το μέλλον της δοκιμάζεται, η ύπαρξή της ή ο καταποντισμός της».

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τη συνεισφορά του «συναφιού» του ση δοκιμαζόμενη πολιτεία, ο κ. Σμαραγδής ανέφερε, «συχνά με ρωτούν, ως καλλιτέχνης, τι πιστεύω ότι μπορεί να κάνει η έχνη σε περιόδους κρίσης όπως στις μέρες μας: Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να αναδείξουμε τον ανώτερο εαυτό μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ