New York Times: Η λιτότητα της Μέρκελ απέτυχε, έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή - iefimerida.gr

New York Times: Η λιτότητα της Μέρκελ απέτυχε, έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Η New York Times κρίνει την Μέρκελ και κάνει έκκληση να βοηθηθεί η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, επικρίνει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία σε άρθρο της τονίζει πως πρέπει να υπάρχει από την Ευρώπη, άμεσο σχέδιο για την προώθηση της ανάπτυξης στην χώρα μας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν «ισχνά», ενώ κάνει λόγο και για «επαναλαμβανόμενη αποτυχία» των Ευρωπαίων να συμφωνήσουν στις φιλόδοξες πρωτοβουλίες, που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, λόγω της αδιαλλαξίας της Άνγκελα Μέρκελ, όσον αφορά τις «δρακόντειες περικοπές» στον προϋπολογισμό και άλλους ανεπίτευκτους στόχους, όπως τονίζεται.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει επίσης πως το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ ήταν αποτυχία, και η λιτότητα που προωθούσε είχε ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι υπερχρεωμένες χώρες στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Ενώ όπως συνεχίζει, το πολιτικό κόστος αυτό της λιτότητας ήταν να μπει η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στην ελληνική Βουλή, τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, τρομοκρατούν και χαιρετούν ναζιστικά.

Και αυτό συνιστά προειδοποίηση προς τους υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης ότι δεν μπορούν να τα αγνοήσουν (τέτοια φαινόμενα).

Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το «οικονομικό χάος» θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ