Τέρμα στο εκνευριστικό υπόλειμμα στο μπουκάλι της κέτσαπ δίνει ένας φοιτητής του MIT, ο Ντέιβιντ Σμίθ, όπου μαζί με την ομάδα του παρασκεύασε ένα υγρό με το οποίο ψεκάζει το μπουκάλι με το υπόλειμμα δημιουργώντας μία επίστρωση στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα η κέτσαπ να ρέει χωρίς να κολλάει στα τοιχώματα.
Οι επιστήμονες ονόμασαν την εφεύρεσή τους LiquiGlide δηλαδή «δομημένο υγρό» με το οποίο ψεκάζουν μία επιφάνεια στην οποία το υγρό κολλάει σαν στερεό, και προσφέρει την αναγκαία λίπανση, για τη ροή του προιόντος.
Οι φοιτητές κέρδισαν τον Διαγωνισμό Δημιουργικότητας του MIT και βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με βιομηχανίες που κατασκευάζουν συσκευασίες για διάφορα προϊόντα ώστε να χρησιμοποιήσουν τη νέα τους εφεύρεση.
Μήπως η ίδια λύση αρμόζει και στα υπολείμματα του λιπ γκλος άραγε.