New York Times: Οι Eυρωπαίοι οδεύουν από το ένα αποτυχημένο μέτρο στο άλλο - iefimerida.gr

New York Times: Οι Eυρωπαίοι οδεύουν από το ένα αποτυχημένο μέτρο στο άλλο

New York Times: Οι ηγέτες της Ευρώπης οδεύουν από το ένα αποτυχημένο μέτρο στο ά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την έκφραση «απέτυχαν και πάλι» ξεκινάει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, αναφερόμενο στην «παταγώδη αποτυχία», της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Ευρωπαίων ηγετών, να συμφωνήσουν για φιλόδοξα μέτρα που θα οδηγήσουν την ήπειρο σε έξοδο από την κρίση.

Η εφημερίδα επικρίνει τη «συνταγή» της ακατάπαυστης λιτότητας της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντάς τη αποτυχημένη, πρόγραμμα που προς το παρόν φάνηκε να να αλλάζει μετά την εκλογή του Γάλλου Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ όμως της Τετάρτης, φάνηκε πως τίποτα δεν είχε αλλάξει.

Η εφημερίδα σχολιάζει πως τα ολέθρια γερμανικά μέτρα λιτότητας έχουν πλέον και πολιτικό κόστος, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αυτό που μέχρι τώρα θεωρούταν «αδιανόητο», αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, «φαντάζει πλέον πιθανό» και περιγράφει το χρηματιστηριακό χάος που θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο, αποσταθεροποιώντας το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και άλλες αποδυναμωμένες χώρες έχουν την ανάγκη ενός σχεδίου στήριξης, που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν, ενώ θα μειωθούν τα χάσματα χρέους. Και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν το αντιληφθούν έγκαιρα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τις χώρες τους και τον υπόλοιπο κόσμο», καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ