Σαμαράς και Τσίπρας πολώνουν για να κερδίσουν ψήφους και το bonus - iefimerida.gr

Σαμαράς και Τσίπρας πολώνουν για να κερδίσουν ψήφους και το bonus

Σαμαράς-Τσίπρας πολώνουν για να κερδίσουν ψήφους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μπόνους των 50 εδρών που θα πάρει το πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου βάζει φωτιά στα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους προκειμένου να ανεβάσουν και τα ποσοστά τους στις τρεις εβδομάδες που απέμειναν ως τις εκλογές.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος για τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε αίτηση στον Αρειο Πάγο και κατεβαίνει στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα προκειμένου να επωφεληθεί του μπόνους των 50 εδρών.

Οι δημοσκοπήσεις έφεραν αέρα στα πανιά του Αλέξη Τσίπρα. Το χθεσινό Βαρόμετρο της Public Issue δίνει πρωτιά με 30% στον ΣΥΡΙΖΑ και κατατάσσει τη ΝΔ στη δεύτερη θέση με 26%.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τον κ. Σαμαρά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται πλέον σε «ανοίγματα» προς τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά επιχειρεί να διευρυνθεί και προς το κέντρο προσπαθώντας να μετατρέψει σε πλεονέκτημα τις διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του.

Τις τελευταίες ημέρες η Κουμουνδούρου ανέλαβε πρωτοβουλίες να κερδίσει ψήφους από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που αντιμετωπίζουν με φόβο και ανασφάλεια την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ.

Πρωτοπόρος της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι ο μετριοπαθής βουλευτής κ. Γιάννης Δραγασάκης. Στόχος είναι η απενοχοποίηση της ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων και έχει στόχο να ακυρώσει τη σχετική στρατηγική αλλά και φρασεολογία της ΝΔ που ταυτίζει την Κουμουνδούρου με αντιευρωπαϊκές ιδέες, οι οποίες θα θέσουν τη χώρα εκτός ευρώ.

Ετσι εξηγούνται οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη στον ΑΝΤ1, όπου ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε πολιτική και όχι νομική καταγγελία του μνημονίου. Η φράση αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή στη στάση της Κουμουνδούρου, που πλέον καταλαβαίνει ότι τυχόν νομική καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, ενώ ανοίγει το δρόμο προς μια επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Εντύπωση προκάλεσαν και τα σχόλια του κ. Δραγασάκη για τη συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Παρότι ο κ. Γκάμπριελ κράτησε πολύ σκληρή στάση έναντι του κ. Τσίπρα, ο κ. Δραγασάκης εμφάνισε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνεί με τον Γερμανό στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό του Κράτους. Με τον τρόπο αυτό, το στέλεχος της Κουμουνδούρου έκλεισε το μάτι τόσο προς τους νοικοκυραίους όσο και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν εξήντλησε τις ψήφους από τις δεξαμενές της Αριστεράς και πλέον θα πρέπει να στοχεύσει στις δεξαμενές του κέντρου και του αστικού κόσμου, προκειμένου να κατακτήσει την πρωτιά στις εκλογές.

Ο στόχος αυτός του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο θα διαφανεί προσεχώς και από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εκπονεί ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης με ομάδα συνεργατών του.

Εν τω μεταξύ το «δίπολο» με τη ΝΔ καλά κρατεί

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας οι επιθέσεις γίνονται καθημερινά οξύτερες. Με αφορμή τους λαθρομετανάστες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν χθες πολωτικές δηλώσεις με τον ένα να φορτώνει στον άλλο τα επεισόδια. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα «όσα διαδραματίζονται στην Πάτρα μετά τη δολοφονία συμπολίτη μας από εγκληματικά στοιχεία παρανόμων μεταναστών και την υποκίνηση βιαιοτήτων από τη Χρυσή Αυγή και ομάδες αριστεριστών», δήλωσε ότι «τα άκρα –παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους- δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες», υποστηρίζει ο κ. Μιχελάκης, αποδίδοντας ευθύτατα το πρόβλημα των μεταναστών στο αντίπαλο κόμμα.

Η απάντηση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε και σε ανακοίνωση κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ανταγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή:

"Όσοι κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας.

"Είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό , ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων."

Επανερχόμενος λίγο αργότερα ο κ.Μιχελάκης, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι "για πρώτη φορά ένα κόμμα ενοχλείται επειδή επικαλούμαστε τις θέσεις του". Και αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την αλήθεια και αντιδρά στη δημοσιοποίηση των απόψεών του για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως η λαθρομετανάστευση και η ασφάλεια του πολίτη.

Πόλεμο δηλώσεων παρακολουθήσαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη, με τον κ. Σαμαρά να αποκαλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «επικίνδυνο πολιτικό που γκρεμίζει ό,τι εμείς χτίζουμε» για να λάβει την απάντηση από τον κ. Τσίπρα, από τα Πετράλωνα χθες βράδυ, ότι «έχουν μάθει στην Ευρώπη να πηγαίνουν και να κάθονται σούζα»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ