Δημοσκόπηση Ipsos: Το 75% των Ελλήνων θέλει να μείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Ipsos: Το 75% των Ελλήνων θέλει να μείνει στο ευρώ

Δημοσκόπηση Ipsos: Το 75% των Ελλήνων θέλει να μείνει η χώρα στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν αύριο γινόταν στη χώρα δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, τρεις στους τέσσερις πολίτες θα απαντούσαν «ναι». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Ipsos σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα, έξι στους δέκα πολίτες απάντησαν θετικά στο ερώτημα αν πρέπει να γίνει ή όχι δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

Την παραμονή τους στο ευρώ, σε ποσοστό 60% κατά μέσο όρο επιθυμούν και οι πολίτες και άλλων κρατών - μελών της Ευρωζώνης, όπως της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Περισσότερο από όλους, παντως θέλουν να μείνουν στο ευρώ οι Ελλήνες, αφού το ποσοστό στη χώρα φτάνει το 75%, ενώ οι Γερμανοί, περισσότερο από όλους θέλουν να μπουν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα, σε ποσοστό 70%.

«Ανεξάρτητα από την αναστάτωση και τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτές τις χώρες, φαίνεται ότι προς το παρόν οι λαοί επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», δήλωσε ο Τζον Ράιτ, ανώτερο στέλεχος του Ipsos.

«Πιστεύω ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για το ίδιο το ευρώ. Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ