Zώδια τα ανεξίτηλα. Ή, αλλιώς, πρόβλεψη για όλο το Σαββατοκύριακο - iefimerida.gr

Zώδια τα ανεξίτηλα. Ή, αλλιώς, πρόβλεψη για όλο το Σαββατοκύριακο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειδή η Παρασκευή έφτασε, ρίξε μια ματιά για να ξέρεις τι θα σου «λάχει» το Σαββατοκύριακο. Για ακόμα μια φορά, δηλαδή, θα είσαι ένα βήμα μπροστά.

Κριός

Το παράδοξο φοράει δωδεκάποντες γόβες και έρχεται απειλητικά μεν αλλά και νωχελικά κατά πάνω σου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις. Τι έγινε, ρε παιδιά; Ρωτάς με απορία πεντάχρονου. Πράγματι, δυσκολεύεσαι να τα φέρεις βόλτα, όχι γιατί γουστάρεις αποκλειστικά τα δυσκολίκια, αλλά γιατί έχεις χαθεί στη μετάφραση και οι άλλοι σου μιλούν συστηματικά Σερβοκροάτικα. Ε, voila, με τούτα και μ’ εκείνα πρέπει να περάσεις στο Plan B (ναι, σ’ αυτό που απέφευγες). Τι να κάνεις; Αφού το εδώ και τώρα δεν τραβάει oύτε στην ανηφόρα μα ούτε και στην ευθεία, πρέπει να βρεις τον τρόπο να προχωρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι μέρες που διανύεις έχουν κάτι αγχωμένο στον αέρα και συναισθηματικά δεν βρίσκεις ανακούφιση ούτε στα μεγάλα λόγια ούτε στα μάτια τα μισάνοιχτα που σε κοιτούν γεμάτα υποσχέσεις. Βαθιά μέσα σου νιώθεις ότι είσαι σε λάθος δρόμο. Σταμάτα να κοιτάς βαθιά μέσα, σταμάτα να σκέφτεσαι συνέχεια. Δεν είναι ο καιρός ούτε για ενδοσκόπηση ούτε για διαλογισμό ούτε για να τα σκαλίζεις. Οι μέρες χρειάζονται κάτι από την επικούρεια φρόνηση που συνιστά απλές και συνετές απολαύσεις. Just this and nothing else.

Ταύρος

Η κλεψύδρα της ζωής σου τρέχει και μπορεί τα συναισθήματα σου να αδειάζουν σιγά σιγά και αυτό που να μένει να είναι ένα μεγάλο παρατεταμένο κενό, όμως αν δεν αδειάσεις πώς θα γεμίσεις; Πολύ χώρο δεν έπιανε αυτός ο φοβικός ταυρομάχος και δεν πιστεύεις ότι για καιρό τάισες τη νεύρωσή σου με όλες τις αντοχές σου; Νισάφι πια, ακόμα και το σύμπαν στο φωνάζει. Μια πιο θετική προσέγγιση της ζωής θα ήτο μια κάποια λύσις. Προσπάθησε να χαμογελάσεις στα πράγματα για να εισπράξεις και χαμόγελο. Επιτέλους, βάλε φρένο στα αυτοκαταστροφικά γούστα που σου βγαίνουν, πράγμα που σημαίνει σταμάτα να κάνεις πιρουέτες πάνω στο τεντωμένο σκοινί των ανασφαλειών σου. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Τι κακό κι αυτό τα τελευταία σαββατοκύριακα, δηλαδή με το που χαλαρώνεις λίγο από την εργασιακή μέγγενη, κάνεις αναθυμιάσεις φόβου πάνω στα ταραγμένα σου. Έλα, μη σπαταλιέσαι άλλο. Γίνε όμορφη, βγες έξω, γνώρισε ανθρώπους. αυτή πια η κλάψα έχει αρχίσει να γίνεται προκλητικά ανησυχητική.

Δίδυμος

Έχεις μια φούντωση, μια φλόγα, ένα μπρίο, ένα ταμπεραμέντο. Μην το αφήνεις όμως να πέσει κάτω. Εν ανάγκη, χόρεψε ένα παθιασμένο ταγκό. Λέμε τώρα. Εσύ σίγουρα μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο. Πράγματι όμως σου έχει βγει ένα πάθος από εδώ μέχρι το θεό. Κάτι μέσα σου καίει στους 220 βαθμούς, μα το κέικ σου δεν λέει ακόμα να φουσκώσει. Μήπως ξέχασες να βάλεις μπέικιν παούντερ; Γιατί ενώ όλα δείχνουν καλά στη συνταγή, κάτι στην εκτέλεση χαλάει. Το έχεις ξαναδεί το έργο, φίλε Δίδυμε. Όταν βιάζεσαι, σκοντάφτεις. Γι’ αυτό προσπάθησε αυτό το σ/κ να μην πεις πολλά λόγια και κάνεις δηλώσεις. Να θυμάσαι, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται, τουτέστιν πρόσεξε τη μύτη σου.

Καρκίνος

Η Αντίφαση σού χτυπάει επίμονα την πόρτα και εσύ για ακόμα μια φορά της ανοίγεις και την κερνάς και φοντάν. Μια φορά Καρκίνος δηλαδή πάντα Καρκίνος. Δεν γίνεται δηλαδή να σε βάζουν στο γήπεδο, να σου βάζουν την μπάλα στα πόδια, να σου δείχνουν το τέρμα και εκεί που το έχεις σίγουρο το γκολάκι να παρατάς την μπάλα και να πηγαίνεις να κόψεις μαργαρίτες και μετά να θυμώνεις που παίκτες και φίλαθλοι σε κράζουν. Κάνε κάτι επιτέλους μ’ αυτή την κυκλοθυμία σου. Καταστάλαξε με το τι ακριβώς θες και τι δεν θες, μα κυρίως τι είσαι διατεθειμένος/η να θυσιάσεις για να φτάσεις στον στόχο σου. Τη μια στιγμή αναζητάς μια στρωμένη και καλοσιδερωμένη καριέρα, την άλλη θες να κάνεις τη νοικοκυρά και να φτιάχνεις μοσχομυριστά κέικ.

Λέων

Ναι, φίλε Λέων, η ζούγκλα έχει ξυπνήσει μέσα σου και οι ήχοι της σε καλούν. Τις μισές μέρες βάζεις ωτοασπίδες και κάνεις ό,τι δεν καταλαβαίνεις, τις άλλες μέρες θέλεις χωρίς δεύτερη σκέψη να τρέξεις… εκεί που σε καλεί η φύση σου. Σε κάθε περίπτωση όμως η δουλειά είναι κάτι περισσότερο από απαιτητική, και εσύ είσαι το στρατιωτάκι της, δηλαδή είσαι όλο σήκω σήκω, κάτσε κάτσε, και έτσι τις βασικές σου ανάγκες τις κουκουλώνεις και τις πνίγεις. Δηλαδή απέχεις από κάθε πραγματική επιθυμία σου ενώ συνεχίζεις να κάνεις το στρατιωτάκι. Κυρίως εκείνο το αμίλητο το ακούνητο και το αγέλαστο. Από την πολλή πίεση και στα συναισθηματικά σου είσαι έτοιμος να σκάσεις χειροβομβίδα στο μέρος εκείνο που βρίσκεται το αθώο συναίσθημα του συντρόφου σου. Ναι, σου έχει γυρίσει και το μάτι και η συνείδηση, όμως έτσι δεν βγαίνει. Συνδέσου με τη φύση σου, κάνε μια βόλτα στη φύση, άσε ένα τρυφερό χέρι να σου χαϊδέψει τα μαλλιά.

Παρθένος

Προσπάθησε να επικοινωνήσεις τα συναισθήματα σου, θα εκπλαγείς με το πόσοι άνθρωποι θέλουν να σε βοηθήσουν. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο θα ήθελες να είναι. Ξέρεις ότι θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα αν: α) σταματούσες να κάνεις συνέχεια κριτική. β). Δεν έκανες την τρίχα τριχιά. γ). Ήσουν λιγότερο απαιτητικός με τους άλλους και κυρίως με τον εαυτό σου. Ναι, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα αν τα κοιτούσες πιο ψύχραιμα και σταματούσες να αυτομαστιγώνεσαι σαν να είσαι ο μοναχοκαλόγερος στο «Όνομα του Ρόδου». Για όνομα πια, έχεις καταντήσει να πίνεις το μαύρο γάλα της αυγής, και το ποίημα του Τσέλαν το φοράς κατάσαρκα. Έλα, άσε τα νάζια και ζήτα βοήθεια από τους ανθρώπους που σε αγαπούν. Σταμάτα να κάθεσαι στο αγέρωχο βασίλειο της υπεροχής. Δεν είναι κακό να δηλώνεις τις ανάγκες σου. Δεν είναι κακό να πεις «ουπς, εδώ έκανα λάθος». Δεν είναι κακό να πεις «σε χρειάζομαι και φοβάμαι». Μόλις ψελλίσεις τις ανάγκες σου, θα δεις ότι όλα θα γίνουν πιο βολικά.

Ζυγός

Δεν έχουν όλα τα παραμύθια happy end, τώρα καταλαβαίνεις ότι μάλλον δεν έζησαν αυτοί καλά και πόσο μάλλον εμείς καλύτερα. Αν το σκεφτείς όμως, έχει περισσότερη πλάκα στο τέλος ο δράκος να τρώει την πριγκίπισσα και ο βάτραχος να παραμένει βάτραχος. Και στην ερωτική σου ζωή ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι το αναπάντεχο σενάριο είναι τώρα ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί αφού τελικά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι όπως τα είχες σχεδιάσει. Χμ, ίσως είναι καλύτερα όταν η ζωή αποφασίζει για σένα. Μην αντισταθείς στην αλλαγή και άφησε ό,τι καινούργιο να έρθει στη ζωή. Ω, ναι, είτε αφεθείς είτε αντισταθείς, τα πράγματα έχουν πάρει έναν απρόβλεπτο δρόμο που μπορεί να μοιάζει πορεία στο άγνωστο. Όμως αν είσαι μέσα στη βάρκα ελπίδα δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Σκορπιός

Επιτέλους, έχεις κάπως μαλακώσει. Δεν έχεις γίνει και βούτυρο, αλλά κάπως τα αιχμηρά σου κομμάτια έχουν έρθει και έχουν κάπως στρογγυλέψει τουλάχιστον στις γωνίες (αγωνίες) και δεν κάνεις πια συναισθηματικούς μώλωπες. Στα αισθηματικά έχεις τις ανασφαλιούλες σου και τα ναι μεν, αλλά σου, μα σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν το φάντασμα από το παρελθόν κάποιες νύχτες στοιχειώνει τον ύπνο σου, είσαι πλέον τις περισσότερες νύχτες καλά και τα όνειρά σου δεν είναι πλέον ταραγμένα. Ναι, ξεθόλωσαν και τα μάτια σου και βλέπεις την πραγματικότητα πιο καθαρή και ανάλαφρη. Εύγε. Μην μένεις όμως κλεισμένη μέσα στο σπίτι σαν να σαι μαγεμένη και αν σε δει η σελήνη θα σε πλανέψει. Βγες έξω. Μύρισε, πιες, διασκέδασε, κάνε τα σκορπίσια σου. Μήπως ήρθε ο καιρός επιτέλους να συγχωρέσεις για τα καλά τον εαυτό σου; Έλα, καιρός είναι να ξημερώσει μια άσπρη μέρα.

Τοξότης

Μπορεί μερικές επιλογές να ‘ναι δύσκολες, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξεις το γενικότερο καλό σου και οι επιλογές σου να έχουν σύνεση και λογική. Μερικά πράγματα πρέπει να τελειώσουν για να αρχίσουν κάποια άλλα. Γενικά, πρέπει να μπορείς να βάλεις οριστική τελεία σε καταστάσεις που δεν τραβάνε και σε έχουν ρίξει έξω. Το τι πραγματικά θέλεις και το ποιος θέλεις τελικά να είσαι είναι η πιο καθοριστική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου και πάνω στο μοντέλο των πραγματικών σου θέλω πρέπει να κινηθείς. Σε κάθε περίπτωση, οι μέρες που έρχονται απαιτούν ψυχραιμία, καλοσιδερωμένες κινήσεις και βήματα που δεν τρέμουν. Μερικά πράγματα πρέπει να κόβονται μαχαίρι. Όπως έλεγε και ο Μέγας Αλέξανδρος «ό,τι δεν λύνεται κόβεται». Ας είναι το μότο σου για το σ/κ αλλά και για τις μέρες που ακολουθούν. Τελείωνε με τα διαδικαστικά να έρθουν τα καθοριστικά.

Αιγόκερως

Δεν ξέρεις ποιον δρόμο να διαλέξεις; Εκείνον της πειθαρχίας και της αρετής ή εκείνον του Δον Ζουάν με κατακτήσεις, επιτυχίες, λάμψη, αλλά και ολίγη μοναξιά. Η γοητεία σου ανεβάζει τις μετοχές σου. Αρέσεις, σου αρέσουν, από την άλλη νιώθεις άβολα κάποιες στιγμές που αρέσεις, γιατί σ’ αρέσει και η ασφάλεια της σχέσης και το μοίρασμα και η συντροφικότητα αλλά σ’ αρέσει όλα αυτά να έρχονται αβίαστα, χωρίς ζόρι και ανήφορο. Και έτσι δεν ξέρεις τι να κάνεις, ποιο μονοπάτι να διαλέξεις. Εκείνο το απλώς ωραίο που μπορεί να ναι και μοιραίο; Ή εκείνο το πιο σίγουρο που έχει μέσα του και ένα βαχ; Αμφιταλαντεύεσαι και όλο αυτό τελειωμό δεν έχει. Η κυκλοθυμία σου έχει αρχίσει να κουράζει τους γύρω σου. Να θυμάσαι: Καθείς εφ’ ω ετάχθη. Πρέπει να επιλέξεις τη στρατηγική σου, αλλά κυρίως μέτωπο. Επικεντρώσου σ’ αυτό που τελικά ορίζει η καρδιά σου.

Υδροχόος

Θα σε βοηθούσε έτσι για αλλαγή αν κοιτούσες πραγματικά τη δική σου καμπούρα. Σε έχει πιάσει πάλι αυτό το αυτοκαταστροφικό πράγμα που κάθεσαι με ένα μικροσκόπιο και τα σκαλίζεις όλα. Και αυτός έχει εκεί μια σκόνη και εκείνος έχει μια τριχούλα, λες, κι εσύ το παίζεις αμόλυντος/η και οχυρωμένος, ενώ ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα σου. Καιρό τώρα σε έχει πιάσει και ξεχορταριάζεις και μαζί με τα ξερά, με τη φούρια που έχεις, κόβεις και τα χλωρά. Το σ/ κ αυτό θέλει κάτι από τον βηματισμό της μπαλαρίνας. Μικρές, ντελικάτες κινήσεις και απαλά βήματα. Άσε για αύριο τις μεγάλες αποφάσεις, άσε για αύριο την αλλαγή πλεύσης. Αφού βαθιά μέσα σου το ξέρεις, δεν έχεις ιδέα που θέλεις να πας. Βρες πρώτα τον προορισμό και αμέσως μετά θα βρεις και τον τρόπο. Και σταμάτα να ρίχνεις στους άλλους τα δικά σου σπασμένα. Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν, ξέρεις, και οι άλλοι.

Ιχθύες

Τι κρατάω, τι αλλάζω, τι πετάω, τι με κάνει τελικά χαρούμενο. Να μερικά από τα ερωτήματα που κατακλύζουν αυτό το σ/κ το μυαλό σου, σε μια προσπάθεια να ορίσεις εκ νέου τα όριά σου, τοποθετώντας σε μια πιο οχυρωμένη θέση τον εαυτό σου. Αν όμως δεν δώσεις ειλικρινείς απαντήσεις, δεν πρόκειται να ησυχάσεις. Προσπάθησε να κρατηθείς από τις χειρολαβές γιατί το τρελό συναισθηματικό σου φορτηγό τρέχει και τα φρένα είναι, όπως ξέρεις, χαλασμένα. Σε κάθε περίπτωση, η ανεβασμένη σου διάθεση σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες με χαμόγελο, σε μερικές, δε, περιπτώσεις μοιάζει με το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας. Τι σκέφτεται το ψαράκι; Ουδείς ξέρει (ούτε καν εσύ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ