Οι Αυστριακοί θεωρούν την λιτότητα, μονόδρομο για την παραμονή στο ευρώ - iefimerida.gr

Οι Αυστριακοί θεωρούν την λιτότητα, μονόδρομο για την παραμονή στο ευρώ

Οι Αυστριακοί θεωρούν την λιτότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι η συνέχιση της λιτότητας σύμφωνα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Ο κ. Σπίντελεγκερ μιλώντας στην δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία τόνισε πως προκειμένου στην Ελλάδα να δοθεί η βοήθεια των 150 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι γνωστό πως πρέπει η χώρα μας να λάβει μέτρα προκειμένου να γίνει και πάλι ανταγωνιστική. Σίγουρα, πρόσθεσε, υπάρχει ενδιάμεσα μια δύσκολη περίοδος.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο Αυστριακός πολιτικός είπε πως αυτήν την στιγμή αναμένεται η ετυμηγορία των Ελλήνων. Εάν οι Έλληνες αποφασίσουν να δώσουν την πλειοψηφία σε ένα κόμμα που θέλει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ είπε, τότε η Ένωση θα πρέπει να το λάβει υπόψη της και να το αποδεχτεί.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα είναι και μετά από ένα εξάμηνο μέλος της Ευρωζώνης, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος απάντησε καταφατικά, εφόσον, όπως είπε, οι ελληνικές εκλογές αναδείξουν κόμματα στην εξουσία, τα οποία θέλουν κάτι τέτοιο και τότε από την πλευρά της η Ευρώπη θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ