Mέρκελ και Ολάντ σε Πικραμμένο: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα - iefimerida.gr

Mέρκελ και Ολάντ σε Πικραμμένο: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα

Mέρκελ και Ολάντ σε Πικραμμένο: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, όσο και ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δεσμεύτηκαν απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της 40λεπτης συνάντησης που είχε με τον κ. Πικραμμένο, υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρώπης να στηρίξει τη χώρας μας υπό την προϋπόθεση πάντα, ότι η Αθήνα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε στη γερμανίδα καγκελάριο τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο Φρανσουά Ολάντ, συνομίλησε με τον κ. Πικραμμένο για περίπου 20 λεπτά. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο γάλλος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της βοήθειας της Ε.Ε. προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Επίσης, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η κοινοτική βοήθεια θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός παρέδωσε στον κ. Ολάντ υπόμνημα με τις ελληνικές θέσεις για τα θέματα ανάπτυξης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ