Γ.Παπανδρέου: "O έλεγχος της ΔΕΗ θα παραμείνει στο Δημόσιο" - iefimerida.gr

Γ.Παπανδρέου: "O έλεγχος της ΔΕΗ θα παραμείνει στο Δημόσιο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε τελικά πίσω στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ. "Κρίση έχει η χώρα, όχι η κυβέρνηση", είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη περί ασυνεννοησίας μεταξύ των υπουργών, με αφορμή τις διαφορετικές τους απόψεις επί της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Ο ίδιος επέμεινε σε αυτή, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο έλεγχος θα μείνει στο Δημόσιο και τονίζοντας πως από μόνη της η επιχείρηση αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα της Οικονομίας και ευκαιρία για αλλαγή του αναπτυξιακού μας προτύπου. Αναφέρθηκε δε στις εξελίξεις στην Ιαπωνία που υπαγορεύουν την αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική των χωρών ανά τον κόσμο, μιλώντας πάντως για "στρατηγικές συμμαχίες" που επιχειρούνται στη ΔΕΗ, με προσεκτικά, διαφανή και σχεδιασμένα βήματα.

Ως "βίντεο αρχείο", χαρακτήρισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κάνοντας λόγο για μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα που προκαλείται από κορυφαίους υπουργούς που διαφωνούν, όπως η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Δημήτρης Ρέππας, εκμεταλλευόμενος ασφαλώς και το χθεσινό συμβάν και χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου "προϊστάμενο τζιτζιφιόγκων". Όσο για τη ΔΕΗ, ζήτησε διαδικασία αυξημένης πλειοψηφίας στην ψήφισή της.

Απαντώντας, ο κ.Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της κυβέρνησής του, τονίζοντας πως όχι απλά θέλει, αλλά απαιτεί να εκφράζουν γνώμη οι υπουργοί στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας με νόημα για την προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ότι "εμείς τουλάχιστον κάνουμε υπουργικά συμβούλια"...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ