Εκτοξεύθηκε το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκτοξεύθηκε το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο [εικόνες]

ιδιωτικό διαστημόπλοιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση χθες από την αμερικανική εταιρεία SpaceX της κάψουλας Dragon, του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού σκάφους με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα εποχή στις διαστημικές μεταφορές.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος Falcon 9, που μετέφερε τον Dragon, διέψευσε τις Κασσάνδρες και εκτοξεύτηκε στις (10:44 ώρα Ελλάδας) από το Ακρωτήρι Κανάβεραλ, από έναν ανακαινισμένο βατήρα εκτόξευσης, στα νότια του σημείου απ' όπου μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούσε τις δικές της αποστολές η NASA. Και έπειτα από δέκα λεπτά ο πύραυλος έθεσε σε τροχιά τον Dragon, ο οποίος μεταφέρει εφόδια βάρους περισσότερου από μισό τόνο στο πλήρωμα του ISS.

Εκτοξεύθηκε το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη NASA χάρη σε αυτές τις συμπράξεις θα διοχετευτούν σε άλλα, ακόμη πιο φιλόδοξα σχέδια, όπως η προετοιμασία επανδρωμένων αποστολών με προορισμό τον πλανήτη Άρη.

Εκτοξεύθηκε το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ