Ο Λεπέν κατεβάζει στην πολιτική και την εγγονή του - iefimerida.gr

Ο Λεπέν κατεβάζει στην πολιτική και την εγγονή του

Ο Λεπέν κατεβάζει στην πολιτική και την εγγονή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 15 χρόνια επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, ο Ζαν Μαρί Λεπέν το παρέδωσε στην κόρη του Μαρίν και τώρα κατεβάζει στον στίβο της πολιτικής και την εγγονή του! Σόι πάει το βασίλειο...

Η Μαριόν Λεπέν, εγγονή του Λεπέν, θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, στη Γαλλία. Η ξανθιά Μαριόν θα είναι υποψήφια στην περιοχή Καρπεντρά, όπου το ακροδεξιό κόμμα έφτασε στα θηριώδη ποσοστά 31,5% των ψήφων στις τελευταίες προεδρικές εκλογές που έγιναν στις 6 Μαίου 2012 στη Γαλλία.

Η Μαριόν είναι 22 ετών και η θεία της Μαρίν Λεπέν είναι η σημερινή πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Πατέρας της Μαριόν είναι ο Σαμουέλ Μαρεσάλ, ο οποίος έδρασε τη δεκαετία του '90 στη νεολαία του Εθνικού Μετώπου. «Η εκδίκηση της ξανθιάς» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της εφημερίδας Liberation που αναφέρεται στο γεγονός ότι Μαριόν και Μαρίν είναι ξανθιές.

Η νεαρή υποψήφια, τρίτη γενιά Λεπέν, δηλώνει ότι η υποψηφιότητά της αποτελεί «αποστολή για τη Γαλλία» και ετοιμάζεται να αποκτήσει τη βουλευτική της έδρα εκλεγόμενη σε μια περιοχή που φημίζεται για τον ρατσισμό και τον αντισημητισμό των κατοίκων της. Τον Μάιο του 1990 άγνωστοι βανδάλισαν άγρια το εβραικό νεκροταφείο της πόλης Καρπεντρά και ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Πιέρ Ζοξ είχε δηλώσει ότι υπεύθυνοι αυτής της πράξης είναι «ο ρατσιμός, ο αντισημητισμός και η μη ανοχή».

Να σημειωθεί ότι o Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε απειλήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ στις προεδρικές εκλογές ενώ η Μαρί Λεπέν αποτελεί τον τρίτο πολιτικό της χώρας με ποσοστό 17,9% στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ήτοι 6,4 εκατομμύρια ψήφοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ