Πετρέλαιο του στρατού στα βενζινάδικα της... Λάρισας - iefimerida.gr

Πετρέλαιο του στρατού στα βενζινάδικα της... Λάρισας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο σκάνδαλο λαθρεμπορίας στρατιωτικού καυσίμου αποκάλυψε έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας σε αγροτική αποθήκη στο Ομορφοχώρι Λάρισας. Διακινήθηκαν παράνομα πάνω από 45 000 λίτρα καυσίμου συνολικής αξίας περίπου 66 000 ευρώ.

Το σκάνδαλο αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία αναφέρει ότι εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο πέντε άτομα κατηγορούμενα για υπεξαίρεση πετρελαίου από τις δεξαμενές της στρατιωτικής μονάδας στο Συκούριο Λάρισας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι που είναι ο διοικητής της μονάδας, ένας αντισυνταγματάρχης, ο επικεφαλής του λόχου και ένας λοχαγός, φέρεται να έκλεβαν ποσότητες στρατιωτικού ντίζελ τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια. Με αυτό τροφοδοτούσαν ιδιωτικά πρατήρια της Λάρισας.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μετά από πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια Λάρισας κατά την οποία βυτιοφόρο του στρατού εφοδίαζε με καύσιμα βενζινάδικα της περιοχής. Οι εμπλεκόμενοι είχαν στήσει αγροτική αποθήκη, σε απομονωμένο αγρόκτημα στην περιοχή Ομορφοχώρι , εντός της οποίας μετάγγιζαν καύσιμα από βυτιοφόρο του στρατού. Κοντά στην αποθήκη εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου 66χρονος συνεργάτης του πρατηριούχου, ο οποίος συνελήφθη.

Στην έρευνα για την υπόθεση εμπλέκεται πλέον η Οικονομική Αστυνομία, όπως και το ΣΔΟΕ.Τα κρούσματα λαθρεμπορίας καυσίμων του στρατού αυξάνονται ανησυχητικά. Για λαθρεμπόριο κατηγορήθηκαν, πρόσφατα, και οι αξιωματικοί του 95ου Τάγματος Μηχανικού στη Ρόδο, οι οποίοι έκαιγαν στρατιωτικό πετρέλαιο κίνησης ΝΑΤΟ F-54 στην πολυκατοικία όπου διέμεναν, αντί κοινού πετρελαίου θέρμανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ