Οι άνθρωποι που πάσχουν απο κατάθλιψη «σερφάρουν» διαφορετικά στον ιντερνετ - iefimerida.gr

Οι άνθρωποι που πάσχουν απο κατάθλιψη «σερφάρουν» διαφορετικά στον ιντερνετ

Οι άνθρωποι που πάσχουν απο κατάθλιψη «σερφάρουν» διαφορετικά στον ιντερνετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάνετε συνέχεια «ανανέωση» στην αρχική σελίδα της αγαπημένης σας ιστοσελίδας, ή περνάτε αμέτρητες ώρες σερφάροντας στο διαδίκτυο; Αν απαντήσατε «ναι», τότε είναι πολύ πιθανό να υποφέρετε απο κατάθλιψη.

Ο τρόπος χρήσης του διαδικτύου, φαίνεται πως ποικίλει μεταξύ των ανθρώπων που υποφέρουν απο κατάθλιψη και εκείνων που δεν έχουν παρουσιάσει τέτοια συμπτώματα. Εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα κατάθλιψης, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν προγράμματα κοινής χρήσης αρχείων ή να κάνουν «εικονικά» ταξίδια στον κόσμο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μισσούρι με επικεφαλή τον Σριραμ Σελαπαν, συνέλεξαν ανώνυμα δεδομένα χρήσης του διαδικτύου από 216 φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο πανεπιστήμιο.

τείνουνναχρησιμοποιούν το διαδίκτυομε πολύδιαφορετικούς τρόπουςαπό τους μηκαταθλιπτικούςτους συμμαθητές τους. Οι φοιτητές μελετήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί εαν έχουν συμπτώματα κατάθλιψης και βάσει τον αποτελεσμάτων, αναλύθηκε η χρήση που έκαναν στο ιντερνετ. Διαπιστώθηκε οτι οι καταθλιπτικοι φοιτητές,

Όσοι έχουν κατάθλιψη, χρησιμοποιούν προγράμματα κοινής χρήσης αρχείων, όπως torrent και επίσης χρησιμοποιούσαν πολύ το chat και το ηλεκτρονικό ταχυδομείο, ενω πολύ δημοφιλής δραστηριότητά τους ήταν να βλέπουν βίντεο στο διαδίκτυο και να παίζουν παιχνίδια. Οι επιστήμονες πιστεύουν οτι η χρήση αυτή του διαδικτύου υποδηλώνει αδυναμία συγκέντρωσης, κοινό χαρακτηριστικό όσων έχουν κατάθλιψη.Επίσης, η συνεχής χρήση του διαδικτύου ήταν ακανόνιστη για τους καταθλιπτικούς φοιτητές. Μερικοί απ αυτούς, μπορεί να περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο για μία ημέρα και να μην χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τις επόμενες δύο ημέρες.Το στοιχείο αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αφου μπορεί να βοηθήσει στο να ξεχωρίσουν οι επιστήμονες, ποιοί άνθωποι έχουν πραγματικά κατάθλιψη και ποιοί είναι απλώς «κολλημένοι» με το διαδίκτυο. Οι μανιακοί χρήστες του διαδικτύου, ξεχωρίζουν απο τους καταθλιπτικούς, επειδή συνεχώς αναζητούν νέες πληροφορίες και χρησιμοποιούν gadget και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, ενω είναι πολύ πιο συνεπείς στη χρήση του διαδικτύου απο τους καταθλιπτικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ