Μύλος στα κόμματα για το ντιμπέιτ - iefimerida.gr

Μύλος στα κόμματα για το ντιμπέιτ

Μύλος στα κόμματα για το ντιμπέιτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν βρίσκουν άκρη τα κόμματα για το αν και πως θα γίνουν τα ντιμπέιτ, παρότι βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη τα κόμματα διαφώνησαν για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης και συμφώνησαν μόνο στην κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου !

Αυτό που ίσχυε ως σήμερα για ισόποση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου κατά 70% σε όλα τα κόμματα και απόδοση του υπολοίπου 30& ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη ξεχάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικης επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αμέσως δεκτή την πρόταση να καταμεριστεί ο χρόνος με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών αφού το 16,8% της τελευταίας αναμέτρησης τον ευνοεί.

Στη συνεδρίαση υπάρξαν και εντάσεις με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Οταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης πρότεινε να διεξαχθεί ντιμπέιτ με τους επικεφαλής των κομμάτων που συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος, Κουβέλης) ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής εξερράγη λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους αποκλείσει από την τηλεμαχία.

Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι η πρόθεση των κκ. Σαμαρά και Τσίπρα να κάνουν μονοι τους ένα ντιμπέιτ. Η πρόταση ήρθε από τον πρόεδρο της ΝΔ και έγινε αμέσως δεκτή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έκανε αιχμηρές δηλώσεις εναντίον του κ. Σαμαρά καταγγέλοντας την αλλαγή στάσης του ενώ ο κ. Βενιζέλος πρότεινε, ειρωνικά, «ο νικητής αυτού του ντιμπέιτ να έρθει σε τηλεμαχία μαζί μου»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ