Ο Βενιζέλος βγήκε στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος βγήκε στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα

Ο Βενιζέλος βγήκε στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην πόρτα του Μεγάρου των Ηλυσίων στο Παρίσι πέρασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να ενισχύσει την πρόθεση του Φρανσουά Ολάντ να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις.

Λίγες ώρες μετά τον ευρωπαικό «γύρο» του Αλέξη Τσίπρα και τις σαφείς απειλές για καταγγελία του Μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να αντιστρέψει το κλίμα προτάσσοντας τα έξι σημεία του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση της δανειακής Σύμβασης.

Ο γάλλος πρόεδρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δεν έκρυψε την πρόθεσή του να επιμείνει στη θέση του για στήριξη της Ελλάδας. «Ο Φρανσουά Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει. Θέλει βεβαίως να βοηθήσει μέσα στις ευρωπαικές και θεσμικές αντιλήψεις» ήταν η δήλωση του κ. Βενιζέλου, αμέσως μετά τη συνάντηση, στην οποία άφηνε να εννοηθεί ότι δεν νοείται στην Ευρώπη μονομερής καταγγελία του Μνημονίου και συνέχιση της δανειοδότησης χωρίς η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει.

Είχε προηγηθεί ένα έντονο κλίμα ψυχρότητας και δυσαρέσκειας που άφησε πίσω της η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και οι επιθετικές δηλώσεις εναντίον του Φρανσουά Ολάντ. Η επίσκεψη-αστραπή του κ. Βενιζέλου είχε στόχο να αναστρέψει αυτό το κλίμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής, αφού η Ελλάδα αναμένει στήριξη από τον γάλλο Πρόεδρο και η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει το παράθυρο ευκαιρίας που της ανοίγεται. «Αυτή τη στιγμή, η πολιτική προσωπικότητα στην Ευρώπη που έχει τη δύναμη, τη νομιμοποίηση και την ικανότητα να θέσει πράγματα στο τραπέζι είναι ο Φρανσουά Ολάντ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση.

Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επιτυχή έκβαση αυτού του κρίσιμου ραντεβού. Δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν κάθε προσπάθεια στο ευρωπαικό μέτωπο ώστε να ενσωματωθούν τα «6 σημεία» αναθεώρησης του Μνημονίου στην ευρωπαική ατζέντα. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημείωναν χθες ότι θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα να γίνουν δεκτοί από τους ευρωπαίους ηγέτες οι όροι της χώρας, όπως τους έθεσε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς να χρειαστεί αλλαγή των όρων της σύμβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ