Ρουμπινί: Μόνη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ - iefimerida.gr

Ρουμπινί: Μόνη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

Ρουμπινί: Μόνη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της χαμηλής ανταγωνιστικότητας, του υψηλού χρέους και της ύφεσης είναι νε σχεδιάσει μια οργανωμένη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε συνέντευξη του στους FT Deutschland.

O κ. Ρουμπινί προβλέπει ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, καθώς το μείγμα πολιτικής που έχει επιβάλλει η τρόικα δεν επαρκεί για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Η μόνη διέξοδος σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια οργανωμένη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, η οποία θα οδηγήσει σε υποτίμηση και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι αν η ελληνική έξοδος υποστηριχτεί από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, οι συνέπειες θα είναι περιορισμένες τόσο για την Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Το βασικό πρόβλημα που θα προκύψει σύμφωνα με τον κ. Ρουμπινί θα είναι οι απώλειες κεφαλαίου για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον πυρήνα της ευρωζώνης, καθώς θα εκτοξευθούν οι επισφάλειες της ελληνικής κυβέρνησης, των τραπεζών και των επιχειρήσεων σε ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ