Guardian: Το ευρώ ή θα διασπαστεί, ή θα γίνει... ζόμπι - iefimerida.gr

Guardian: Το ευρώ ή θα διασπαστεί, ή θα γίνει... ζόμπι

Guardian: Το ευρώ ή θα διασπαστεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως τρομακτικό εμφανίζει το μέλλον της Ευρωζώνης, η βρετανική εφημερίδα Guardian, καθώς όπως επισημαίνει σε άρθρο της, ξυπνούν σιγά σιγά στην Γηραιά Ήπειρο, οι μνήμες της κατάρρευσης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, «Lehman Brothers».

Ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας, Λάρυ Έλιοτ χαρακτηρίζει την κρίση «βρώμικη, επώδυνη, παρατεταμένη και πιθανόν τερματική», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «ακόμα και τώρα υπάρχει απροθυμία να παραδεχτεί η Ευρώπη την αλήθεια, για το ενιαίο νόμισμα, ότι δηλαδή δεν λειτουργεί», τονίζει, εξηγώντας ότι οι νομισματικές ενώσεις πετυχαίνουν μόνο όταν υπάρχει οικονομική «ευελιξία, αλληλεγγύη και ομοιογένεια».

Στην συνέχεια όπως αναφέρει ο Έλιοτ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει τους πόρους για να βοηθήσει τους απαραίτητους πόρους για να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες της Κοινότητας προκειμένου να προσαρμοστούν. Από την άλλη πλευρά όπως ο ίδιος λέει, στις ΗΠΑ υπάρχει πιθανότητα ένα κοινό επιτόκιο και ένα νόμισμα να ενθαρρύνουν την οικονομική σύγκλιση.

Έπειτα ο αρθρογράφος επισημαίνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ευρώ, την ώρα που «κάποιοι» όπως τους χαρακτηρίζει από την Φρανγκφούρτη και τος Βρυξέλλες υποστηρίζουν την επιτυχημένη μέχρι τώρα αλλά και μελλοντική πορεία του ενιαίου νομίσματος.

Ωστόσο όπως αναφέρεται, κάποιοι ρεαλιστές υποστηρίζουν πως το ευρώ θα διασπαστεί στο μέλλον, ενώ εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα καταλήξει να είναι ένα «ζόμπι» την ώρα που οι πολίτες των ευρωπαϊκών πρωτευουσών θα δυσανασχετούν από την χαμηλή ανάπτυξη αλλά και την υψηλή ανεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ