Η αλ Κάιντα ετοίμαζε επίθεση στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

Η αλ Κάιντα ετοίμαζε επίθεση στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H αλ Κάιντα σκόπευε να χτυπήσει τις αμερικάνικες σιδηροδρομικές γραμμές στη 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν Aμερικανοί αξιωματούχοι, επικαλούμενοι τις αναλύσεις των στοιχείων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για άμεση επίθεση στο σιδηρόδρομο, όμως γινόταν συζητήσεις για κάποιο γενικό χτύπημα την ημέρα της επετείου και θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας». Τα στοιχεία δείχνουν πως είχε σχεδιαστεί ένα πιθανό σενάριο για την επιχείρηση χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες.

Οι αναλύσεις των στοιχείων που γίνονται αυτές τις μέρες σε σκληρούς δίσκους και έγγραφα που βρέθηκαν,δείχνουν πως ο Μπιν Λάντεν, παρότι ζούσε καλά κρυμένος στο Πακιστάν διατηρούσε τον ηγετικό του ρόλο στην αλ Κάιντα, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας επιθέσεις και δεν ήταν απλά μια ηγετική φυσιογνωμία.

(η φωτογραφία είναι από την επίθεση της αλ-Κάιντα σε σιδηροδρομικές γραμμές της Μαδρίτης στις 11 Μαρτίο 2004, χτύπημα με 182 νεκρούς)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ