Παπαδόπουλο και Φλωρίδη θέλει να φέρει πίσω ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Παπαδόπουλο και Φλωρίδη θέλει να φέρει πίσω ο Βενιζέλος

Παπαδόπουλο και Φλωρίδη θέλει να φέρει πίσω ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέναντι στη συσπείρωση της κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας», το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί κάτι ανάλογο. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος κι ο Γιώργος Φλωρίδης είναι πρώτοι «στόχοι» του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην «επιχείρηση διεύρυνσης» του κόμματος.

Η «σημαία» υπό την οποία το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να επαναφέρει στην «ενεργό δράση», εντός των τειχών, τα προαναφερθέντα – κι όχι μόνο- πολιτικά πρόσωπα, είναι παραπλήσια με εκείνη της Νέας Δημοκρατίας: Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η διασφάλιση της παραμονής της στην Ευρωζώνη.

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για την επάνοδο των δυο παλιών υπουργών. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν συμμετείχε βεβαίως στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην προεκλογική περίοδο είχε δηλώσει την υποστήριξή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Φλωρίδης προφανώς δεν ... χρειάζεται προθέρμανση: Πριν από μήνες ίδρυσε πολιτική κίνηση και κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με δημόσιες τοποθετήσεις του, επιτέθηκε εναντίον των «αντιευρωπαϊκών δυνάμεων». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει δώσει στέγη στο «παρασιτικό ΠΑΣΟΚ».

«Να μην αφήσουμε στο απυρόβλητο τη ΝΔ»

Η ηγεσία του του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προσελκύσει, εν όψει εκλογών, πρόσωπα του κεντροαριστερού χώρου. Ταυτοχρόνως, θα προσέξει ώστε το στελεχικό δυναμικό του κόμματος να μην αμβλύνει το «μέτωπο» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει ... ασυνείδητα, εξ αιτίας της πίεσης που απορρέει από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, η Ιπποκράτους θα επιχειρήσει να αναδείξει τις ευθύνες που – όπως τονίζει- επωμίζεται το κόμμα του κ. Σαμαρά, το οποίο «δημαγωγούσε και λαϊκιζε επί δυο χρόνια, ζητούσε εκλογές, στήριξε προσχηματικά την κυβέρνηση Παπαδήμου και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αξιώνοντας αυτοδυναμία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ