Νετανιάχου: Οι διαπραγματεύσεις θα φέρουν την ειρήνη και όχι ο ΟΗΕ - iefimerida.gr

Νετανιάχου: Οι διαπραγματεύσεις θα φέρουν την ειρήνη και όχι ο ΟΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο "με διαπραγματεύσεις" και "όχι μέσω εντολής του ΟΗΕ".

Η δήλωσή του έγινε στη διάρκεια συνομιλιών που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

"Μια σοβαρή προσέγγιση της ειρήνης δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω διαπραγματεύσεων, μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων και όχι μέσω μιας εντολής του ΟΗΕ", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας στον Τύπο.

"Το πρώτο ζήτημα είναι να γνωρίζουμε εάν μπορεί να υπάρξει μια αυτόματη πλειοψηφία στους κόλπους του ΟΗΕ, και η απάντηση είναι ναι. Μπορούμε να πούμε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, μπορεί να υιοθετηθεί", αυτή η απόφαση, συνέχισε ο κ. Νετανιάχου.

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό "L' Express" ο κ. Σαρκοζί άφησε να εννοηθεί ότι η Γαλλία μπορεί να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του "θα αναλάβει τις ευθύνες της" εάν η ειρηνευτική διαδικασία δεν προχωρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ