Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές - Στη μάχη για μία θέση στο πανεπιστήμιο - iefimerida.gr

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές - Στη μάχη για μία θέση στο πανεπιστήμιο

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές - Στη μάχη για μία θέση στο πανεπιστήμιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μάχη για μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕι της χώρας ρίχνονται από σήμερα οι μαθητές όλης της χώρας καθώς ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας.

Πρώτοι στη μάχη ρίχνονται οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') και αύριο οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α').

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περίπου στα μέσα Ιουνίου.

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία. Η υπουργός ανέφερε ότι, όπως διαπίστωσε, όλα είναι έτοιμα. Μπήκε μέσα στις τάξεις, μίλησε με τα παιδιά και αισθάνθηκε, όπως σημείωσε, ως μαθήτρια. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι όλη σας η ζωή και γι' αυτό μην πανικοβάλεστε, είπε απευθυνόμενη στους μαθητές.

Σε δηλώσεις η κ. Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες μετακινούνται τα μαθήματα των εξετάσεων που συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι, τότε διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι επαναληπτικές και οι εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων. Η μετακίνηση θα είναι ολιγοήμερη, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει τέλος Ιουνίου για να μην αυξηθεί το κόστος των εξετάσεων, αν εισέλθουμε στον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ