Βέτο Ολάντ στην υποψηφιότητα Σόιμπλε στο Eurogroup - iefimerida.gr

Βέτο Ολάντ στην υποψηφιότητα Σόιμπλε στο Eurogroup

Βέτο Ολάντ στην υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές επιφυλάξεις για το αν θα πρέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τεθεί επικεφαλής του Eurogroup, εκφράζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί αύριο, ο κ. Ολάντ, έχει εκφράσει τους ενδοιασμούς του σχετικά με το αν θα πρέπει να τεθεί επικεφαλής του κονκλαβίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ένας Γερμανός, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι και υπουργός Οικονομικών της χώρας του.

Mάλιστα, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, για τις επιφυλάξεις που τρέφει επί του θέματος έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τους υπευθύνους των Βρυξελλών, λέγοντας πως η πρόταση περί τοποθέτησης Σόιμπλε ως επικεφαλής του Eurogroup είναι «δυσχερώς αποδεκτή».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο νέος γάλλος πρόεδρος, εάν ο κ. Σόιμπλε τεθεί επικεφαλής του Eurogroup, θα βάλει ως όρο να παραιτηθεί από την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος πολύ πρόσφατα εκδήλωσε και επισήμως το ενδιαφέρον του για την εν λόγω θέση, επιθυμεί παράλληλα να διατηρήσει τη θέση του και στην κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ αυτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ