Ρένα Δούρου: Να αλλάξει η ΕΕ νομισματική πολιτική, όχι η Ελλάδα νόμισμα - iefimerida.gr

Ρένα Δούρου: Να αλλάξει η ΕΕ νομισματική πολιτική, όχι η Ελλάδα νόμισμα

Ρένα Δούρου: Να αλλάξει η ΕΕ νομισματική πολιτική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό εξάγουν, τώρα, και άλλα στελέχη του κόμματος. Μετά την υπερ-έκθεση του Αλέξη Τσίπρα σε ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, ήρθε η σειρά της Ρένας Δούρου να δώσει σήμερα συνέντευξη σε γαλλικό σάιτ.

Με τίτλο «Ελληνικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ: να αλλάξει νομισματική πολιτική η ΕΕ, όχι νόμισμα η Ελλάδα» η βουλευτής παραχωρεί συνέντευξη για το πρόγραμμα του κόμματος και για την κυβερνώσα Αριστερά.

Στην ερώτηση του γάλλου δημοσιογράφου αν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η κυρία Δούρου απαντάει: «Σήμερα η Ευρώπη δυστυχεί εξαίτίας των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Και οι λαοί υποφέρουν. Εμείς, στην Ελλάδα, ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε, αφού υπομείναμε τις πολιτικές λιτότητας δυο χρόνια τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να αλλάξει αυτό το μοντέλο ευρωπαικής διακυβέρνησης που βασίζεται στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ και στην απαγόρευση να δανείζονται οι χώρες με χαμηλό επιτόκιο και να αλλάξει, προωθώντας την εργασία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη. Το ευρώ δεν είναι παρά ένα εργαλείο όσον αφορά δε την πολιτική του ευρώ εμείς λέμε, να αλλάξει η ΕΕ νομισματική πολιτική, όχι εμείς νόμισμα».

Σε άλλη ερώτηση γιατί απέτυχε η συγκυβέρνηση της Αριστεράς μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί ότι αγνοεί τους κανόνες των συμμαχιών και απορρίπτει κάθε ιδέα για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ