Το μπλουτζίν της υπουργού που άναψε φωτιές στη Γαλλία - iefimerida.gr

Το μπλουτζίν της υπουργού που άναψε φωτιές στη Γαλλία

Το μπλουτζήν της υπουργού που άναψε φωτιές στη Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολεμική ξεκίνησε στη Γαλλία για το παντελόνι που φορούσε η αρχηγός των γάλλων Πρασίνων και υπουργός Σεσίλ Ντιφλό την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. «Δείχνει έλλειψη σεβασμού» δήλωσαν στελέχη του δεξιού κόμματος.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή, άλλη βουλευτής του δεξιού κόμματος δήλωνε, με κάθε σοβαρότητα ότι «όταν εκπροσωπούμε το γαλλικό λαό πρέπει να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε κάτι πρόχειρο που φοράμε το σαββατοκύριακο και στα ρούχα που επιβάλλεται να φοράμε στο υπουργικό συμβούλιο». Πόλεμος ξέσπασε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Γαλλίας για το μπλουτζήν της Σεσίλ και το θέμα έφτασε να πάρει πολιτικές διαστάσεις.

Δεν είναι παρά ένα μπλουτζήν, μια ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά αποκτά θηριώδεις διαστάσεις ενώ ελλοχεύει η κρίση του ευρώ και της ΕΕ, σχολιάζουν κύκλοι της νέας υπουργού του Ολάντ. Εχει τη θέση του το μπλουτζήν στο Μέγαρο των Ηλυσίων; Αυτό το ερώτημα απασχολεί, λοιπόν, επί δύο ημέρες τη γαλλική κυβέρνηση, τη γαλλική προεδρεία και τη γαλλική κοινή γνώμη.

Η Σεσίλ Ντιφλό θέλησε, μάλλον, να προκαλέσει την υπερσυντηρητική πολιτική τάξη της Γαλλίας και μια συντηρητική, στην πλειοψηφία της κοινή γνώμη. Εκλέχθηκε επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων από το 2010. Κόρη ενός καθηγητή Χημείας της γαλλικής επαρχίας, εγκατέλειψε τους γονείς της σε ηλικία 17 ετών και εγκαταστάθηκε στο αγρόκτημα του παππού της, στην επαρχία. Αγωνίστηκε στα νιάτα της για τη Χριστιανική Νεολαία Εργατών και ήταν μέλος της Ενωσης για την προστασία των πουλιών. Εργάστηκε ως μπέιμπι-σίτερ, τηλεφωνητρια και υπάλληλος σε call center ως το 2000 που πήρε το πτυχίο της ως Πολεοδόμος και εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια του Παρισιού. Το 2003 μπήκε στο κόμμα των Πρασίνων και εκλέχθηκε επικεφαλής το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ