Σωρεία διαγωνισμών αρκετών εκατομμυρίων, μέσω κρατικών φορέων, εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα με εξωφρενικά ποσά, ενώ η Ελλάδα μπαίνει επίσημα και πάλι σε προεκλογική δίνη, με κύριο κριτήριο την αμφισβήτηση του Μνημονίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, οι διαγωνισμοί αυτοί, εγείρουν ερωτήματα για το αν οι κοινοπραξίες που κατέθεσαν εγγυητικές θα έχουν ή όχι δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τις εγγυητικές τους αλλά και για τη δουλειά που έκαναν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Το δημοσίευμα αφήνει αιχμές για τον συνήθως «άνετο» πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αμέσως μετά τη μη εκλογή του στις 6 Μαΐου, και εφόσον δεν έχει πλέον βουλευτική ασυλία, αποφάσισε να ματαιώσει έναν «περίεργο» διαγωνισμό για δημοσιότητα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», που είχε προγραμματιστεί για τις 10/5, έργο με προϋπολογισμό στα 3,7 εκατ. ευρώ.
Αιχμές αφήνονται και για τον έμμισθο υπάλληλο του ΔΝΤ και παράλληλα υπεύθυνο για τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο κ. Ανδρέας Γεωργίου. «Αντί να μας ξεδιαλύνει πώς τελικά το έλλειμμα με λογιστική αλχημεία διογκώθηκε φέρνοντας τη χώρα σε δεινή θέση, προχωρά σε διαγωνισμό για τη συντήρηση – αναβάθμιση των εφαρμογών του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και του δικτυακού εξοπλισμού, έργο με προυπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ».
Ακόμα, «λεφτά υπάρχουν» .... για διαφημίσεις και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης ενέκρινε κονδύλι μισού εκατομμυρίου ευρώ για την προβολή της χώρας μας στη Βρετανία, ποσό «μάλλον αδικαιολόγητο αν κρίνουμε από το γεγονός πως οι Βρετανοί ουδέποτε κλείνουν διακοπές στο παρά πέντε», καταλήγει το Πρώτο Θέμα.